Ondernemersontbijt: Aansluiting onderwijs en bedrijven

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ondernemersontbijt: Aansluiting onderwijs en bedrijven

april 13 @ 08:20 - 11:00

Op het Martinuscollege is de afdeling techniek een bloeiende afdeling waarin leerlingen met veel passie en enthousiasme worden voorbereid op het vervolgonderwijs. Om ons onderwijs toekomstbestendig te laten blijven, willen wij graag met u in gesprek over de (her)inrichting van onze lokalen. Voldoen onze apparatuur en lokalen nog aan de eisen die toekomstige opleidingen én werkgevers stellen aan hun leerlingen en toekomstige werknemers? Middels deze mail wil ik u van harte uitnodigen voor een netwerkontbijt op vrijdag 13 april 2018 van 08.20 uur tot 11.00 uur.

Profielen binnen het vmbo

Sinds twee jaar zijn de afdelingen binnen het vmbo overgegaan in profielen:

•          Bouwen, Wonen & Interieur (BWI);

•          Media, Vormgeving & ICT (MVI)

•          Produceren, Installeren & Energie (PIE).

De leerlingen leren hier, naast een adequate beroepshouding ook de basis voor het werken in de bedrijfstakken die bij deze profielen horen.

Vernieuwing en verbetering

Door de veranderende inhoud van de beroepsgerichte vakken en het daaraan gekoppelde examen worden ook andere eisen gesteld aan de inrichting van de lokalen op onze school. Termen als ‘toekomstbestendig’, ‘duurzaam’ en ‘energiezuinig’ komen dan al snel naar boven. Ook moet beoordeeld worden of de bestaande apparatuur nog voldoet en of de inrichting van de lokalen nog wel past in deze tijd.

Netwerkontbijt

Tijdens het netwerkontbijt willen we graag met u van gedachten wisselen over het toekomstbestendig maken van onze lokalen. We starten deze ochtend met een ontbijt waarbij een presentatie wordt gegeven over de veranderingen in het onderwijs en de daaruit voortvloeiende dilemma’s. Daarna volgt een rondleiding door de lokalen zodat u zich een beeld kunt vormen van de huidige situatie. Aansluitend inventariseren wij uw bevindingen, opmerkingen en adviezen. Deze worden verzameld en uitgewerkt en door de school gebruikt voor de (her)inrichting. Vanzelfsprekend ontvangt u hiervan een verslag en later dit jaar nog een uitnodiging om u te informeren over de manier waarop de school met uw adviezen aan het werk gaat.

Meer informatie en aanmelding

Ik hoop dat u interesse heeft om deel te nemen aan dit netwerkontbijt en bereid bent uw expertise met ons te delen.
Wilt u uiterlijk op vrijdag 6 april 2018 bij het schoolsecretariaat aangeven of u aanwezig bent? Dat kan per mail opschoolsecretariaat@martinuscollege.nl of telefonisch via 0228-510301.
Als u nog vragen heeft dan kunt u mij bereiken via tschopmeijer@martinuscollege.nl of telefonisch via 0228-510300.

Gegevens

Datum:
april 13
Tijd:
08:20 - 11:00
Evenement Categorieën:
, ,
To Top