Ontwikkelingen en tips personeelszaken

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ontwikkelingen en tips personeelszaken

23 mei 2017 @ 15:00 - 17:30

Op maandag 22 en dinsdag 23 mei 2017 verzorgt Omnyacc Müller een bijeenkomst met actuele ontwikkelingen en nuttige tips rond arbeidsrecht, personeelskosten en verzuim. Hoe kan bespaard worden op loonkosten? Wat zijn de gevolgen van de nieuwe Arbowet die 1 juli van dit jaar in werking treedt? Wat moet ik doen bij ontslag op staande voet? U krijgt antwoord op al deze vragen. Wilt u deze middag niet missen? Meld u dan aan voor deze bijeenkomst en dag van uw keuze.

Onderwerpen

De nieuwe Arbowet: gevolgen voor werkgevers; Op 24 januari jl. heeft de eerste kamer het wetsvoorstel voor de gewijzigde Arbeidsomstandighedenwet aangenomen. Deze wet gaat in per 1 juli 2017. Deze nieuwe wet stelt eisen op het gebied van preventie, maar versterkt ook de betrokkenheid van de werkgever, de werknemer en alle overige betrokken partijen bij (het voorkomen van) arbeidsongeschiktheid. In deze presentatie wordt u helemaal bijgepraat door Marco Reekers (manager inkomen en HRM) over deze wijzigingen en wat dit betekent voor uw bedrijfsvoering.

Besparen op loonkosten

Personeel kost geld. Het salaris maakt deel uit van de totale loonkosten en loonkosten zijn voor ondernemers een grote kostenpost. Hoe kan hierop bespaard worden? In de presentatie krijgt u inzicht in de onderdelen van loonkosten, bestaande premiekortingen en subsidieregelingen, de cafetariaregeling en de mogelijkheden om fiscaal vriendelijk te belonen.

Disfunctioneren en wangedrag

Als werkgever moet u soms besluiten om tot ontslag over te gaan. Waar moet u dan rekening mee houden en wat zijn de juridische vereisten van een ontslag? Marit Mulder, jurist bij Omnyacc, gaat u bijpraten over het ontslagrecht, geeft inzicht in recente uitspraken van rechters zodat u inzicht krijgt in deze vereisten. Aan bod komen het disfunctioneren en wangedrag van werknemers bij ontslaggronden die sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) veel moeilijker zijn geworden om af te dwingen en daarom meer inzicht van u als werkgever vereisen.

Datum: maandag 22 of dinsdag 23 mei
Locatie: Omnyacc Müller & Partners, Koopvaarder 4 in Hoorn

Programma

15.00 uur – opening en welkomstwoord
15.10 uur – Presentatie Arbowet
15.50 uur – Presentatie Besparen op loonkosten
16.30 uur – Pauze
16.45 uur – Presentatie Disfunctioneren en wangedrag
17.30 uur – Afsluiting onder het genot van een drankje en een hapje

Aanmelden en meer informatie

Organisator

Omnyacc Müller
Website:
https://www.omnyacc.nl/accountantskantoor-hoorn/

Locatie

Omnyacc Müller
Koopvaarder 4
Hoorn, 1625 BZ
+ Google Maps
To Top