Westfriesland

Overname C1000 door Jumbo

Jumbo supermarktenDonderdag is bekend geworden dat Jumbo 900 miljoen euro betaalt voor alle aandelen van supermakt C1000. Jumbo koopt de aandelen van investeringsmaatschappij CVC Capital Partners. Deze nieuwe combinatie telt straks 725 winkels. De gezamelijke omzet is 7.5 miljard en heeft een marktaandeel van circa 23 procent.  Beide kochten al gezamenlijk in via de inkoopcombinatie BIJEEN. Bij de overname is bekendgemaakt dat de beide formules van Jumbo en C1000 rood blijven bestaan en dat de huidige directies Jumbo en C1000 blijven leiden vanuit de bestaande hoofdkantoren.

Westfriesland
Rondom de  regio Westfriesland heeft C1000 drie vestigingen in Alkmaar en één in Purmerend. Boven het Noordzee kanaal zijn er ook filialen in Anna Paulowna, Haarlem en Heemstede. Het meest noordelijke filliaal van Jumbo in Noord Holland is in Amsterdam.

Deen
Deen Supermarkten ziet hiermee een nieuwe kapitaalkrachtige speler de regio Noord Holland betreden. In een reactie aan deze website feliciteert Deen Supermarkten Jumbo met de overname van C1000.

 


To Top