Westfriesland

’Aftelborden’ bij parkeergarages én GSM parkeren in Alkmaar

Het informatiesysteem voor de Alkmaarse parkeergarages wordt vernieuwd. Ze geven voortaan het aantal beschikbare parkeerplaatsen weer. Met het nieuwe systeem hoopt Alkmaar de bereikbaarheid en
de aantrekkelijkheid van de binnenstad te verbeteren.

Er staan 77 borden op de wegen naar het centrum van Alkmaar. Sinds gisteren zijn die voorzien van tellers. Als een garage vol is, wordt doorverwezen naar de dichtstbijzijnde locatie. Daarbij wordt ook gelijk het aantal lege vakken vermeld. De tellers zijn verbonden met de slagbomen aan de ingang. Ook de particuliere garages werken mee aan het nieuwe systeem.

Gijs Schot, voorzitter van Ondernemend Alkmaar, is er blij mee. “De borden met de ’vol’ of ’vrij’ tekst leverden te weinig informatie op. Het aangeven van het aantal vrije parkeerplekken is veel praktischer. Het nieuwe systeem zorgt dus voor goede promotie voor het aantal parkeerplekken in de binnenstad van Alkmaar.”

Maar er komt nog meer aan. Vanaf eind maart krijgt Alkmaar een nieuwe manier om te betalen voor het parkeren op straat, het belparkeren. Met belparkeren wordt het parkeergeld verrekend via de mobiele telefoon. Een parkeerticket is dan niet meer nodig.


To Top