Westfriesland

Alkmaar gaat vanaf morgen ’belparkeren’

Alkmaar gaat aan het belparkeren. Dinsdag 15 mei om precies te zijn.

Belparkeren is betalen met behulp van de mobiele telefoon. Elke parkeerautomaat in Alkmaar wordt voorzien van een bord met een uniek nummer, een ’zone’. Door naar een speciaal telefoonnummer te bellen of te sms’en en het nummer van de automaat in te toetsen, weet het systeem precies waar je parkeert.

Na afloop moet nog een keer naar het nummer gebeld of ge-sms’t worden, om de parkeeractie weer af te melden. De rekening voor het parkeren kleppert dan later door de brievenbus.

Wethouder parkeerzaken Jan Nagengast geeft maandag het officiële startsein. Nagengast: ,,Kleingeld is niet meer nodig en je betaalt nooit voor te veel parkeertijd, door het aan- en afmelden betaal je tot op de minuut nauwkeurig.’’

Voor het gebruik van belparkeren is aanmelden bij een provider noodzakelijk. Er zijn meerdere providers beschikbaar, die allemaal op de website van Alkmaar terug te vinden zijn.

Bij aanmelding is het mogelijk om aan te geven hoe parkeerkosten worden betaald. Sommige providers schrijven de kosten meteen af, andere verrekenen de parkeerkosten via de rekening van de mobiele telefoon. Na aanmelding bij een provider is het mogelijk om met je mobiele telefoon te betalen voor het parkeren.

Meer informatie over hoe gebruik te maken van het belparkeren is te vinden op de site www.alkmaar.nl bij het onderdeel Parkeren.

Bron: NHD

To Top