Westfriesland

Alles over de winkels bij Mammoet in Zwaagdijk-Oost [Dossier]


ZWAAGDIJK – Woensdag 21 november gaan de deuren van de nieuwe winkels bij Mammoet Meubelen aan Zwaagdijk 227 open voor het winkelend publiek. Wat de naam van het centrum gaat worden is nog niet bekend. Wellicht dat het winkelend publiek een suggestie heeft.

De nieuwe winkels die woensdag 21 november openen zijn Aldi, Michael Nobbe Optiek, Zalm Schoenen, Pets Place en Wibra.  Op 25 november is er een speciale opening gepland voor genodigden. De opening van Supermarkt Jumbo wordt iets later. Men verwacht op 5 december de deuren van de eerste Westfriese Jumbo Supermarkten te kunnen openen. Het wordt  voor de eigenaren Monique en Arjen van Diepen een weerzien met West-Friesland.

Archief van berichten

Veel bezoekers op deze site komen voor informatie over de winkels bij Mammoet Meubels. Helaas zijn de gevonden resultaten niet altijd de meest actuele. Daarom hierbij een chronologisch overzicht van berichten.

21 nov 2012: Een dag vol drukte bij opening winkels Zwaagdijk
10 nov 2012: Reigerspassage verliest Aldi aan Zwaagdijk
8 nov 2012: Zwaagdijk krijgt z’n eigen opticien
15 okt 2012: Petsplace, opticiën en Zalmschoenen ook bij Mammoet Meubelen
31 aug 2012: Mammoet Zwaagdijk wil alle zondagen open
27 aug 2012: Ervaren Westfriezen exploitant nieuwe Jumbo Zwaagdijk
27 juli 2012: Na Jumbo ook Aldi en Wibra bij Mammoet Zwaagdijk
3 juli 2012: Ook Jumbo bij Mammoet in Zwaagdijk
24 feb 2012: Na Action ook Vomar bij Mammoet Zwaagdijk
26 jan 2012: Nog meer superwinkels in Zwaagdijk

Interview met Leo Entius

Wil je meer weten over het ontstaan van dit ‘weide winkelcentrum’ zoals de heer Leo Entius het noemt?  Luister dan naar onderstaande interview in het radioprogramma “Westfriesland in Bedrijf”, elke zaterdagmiddag tussen 15.00-16.00 uur op Radio Hoorn.

Ondernemersfamilie Leo en Ans Entius zijn sinds 1981 actief in het ondernemen. Na jaren werken in loondienst begon het ondernemers gevoel te kriebelen. Zonder directe ervaring startte hij enkele bedrijven.  Een Doe het zelf winkel, een groothandel en twee tuincentra’s. Met wisselend succes tot faillisement aan toe. In 2000 begon Mammoet Meubelen in Zwaagdijk-Oost. Luister in het eerste deel naar de eerste ondernemersstappen, de persoonlijke tegenslagen en de opbouw van Mammoet Meubelen.

Eind 2009 met de komst van Action lijkt ook het begin te worden van een flinke uitbreiding tot een mini Winkelcentrum. Leo Entius vertelt open en eerlijk hoe hij deze periode heeft beleefd. Ook over het zien van kansen en gewoon handelen. Naast de al bekende supermarkten Aldi en Jumbo, bevestigde hij ook de komst van de Wibra, Petsplace, een opticiën en een schoenwinkel. Hoe is zijn relatie met de politiek. Antwoord op alle deze vragen in het tweede deel van het interview.

[nggallery id=4]

To Top