Westfriesland

Ballast Nedam neemt fabriek Ursem langs A7 over

Ballast Nedam heeft overeenstemming bereikt over de gezamenlijke voortzetting van de productie van modulaire bouwsystemen van Ursem Bouwgroep. Dit betreft de fabriek aan de A7. Hierdoor blijven 15 tot twintig arbeidplaatsen behouden, voor de overige honderd werknemers is geen plaats.

Bij de doorstart zijn de lokale partijen Schouten Techniek en de familie Ursem betrokken. Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling bouwt de ongeveer tien onderhanden projecten af.

Het familiebedrijf Ursem Bouwgroep heeft met de ontwikkeling van een productiemethode voor modulaire bouwsystemen een toonaangevende positie in deze markt opgebouwd. De gebouwen zijn opgebouwd uit duurzaam vervaardigde modules en kunnen afhankelijk van veranderende wensen van de klant geheel of gedeeltelijk gedemonteerd en hergebruikt worden. De kennis en ervaring, die is opgebouwd in samenwerking met de strategische installatiepartner, blijft hiermee behouden, aldys Ballast Nedam.

Voorzitter van de raad van bestuur van Ballast Nedam, Theo Bruijninckx ziet strategische voordelen in de samenwerking: ,,Innovatieve, meer industriële manieren van bouwen onder geconditioneerde omstandigheden beantwoorden aan de behoefte van de markt. Deze samenwerking sluit goed aan op de bestaande modulaire producten Modupark® en iQwoning®. Ballast Nedam is hiermee in staat de verschillende markten woning- en utiliteitsbouw, nieuwbouw en renovatie te bedienen met modulaire concepten.”

De werkgelegenheid voor circa 15 à 20 medewerkers van de fabriek in Wognum blijft hiermee behouden en zodra de productie kan worden hervat, ontstaat er weer zicht op groei , ook van de werkgelegenheid.

Voor de andere delen van Ursem zijn geen kandidaten gevonden. Ook vissen veel schuldeisers achter het net. Als de belastingdienst en de bank zijn afbetaald is er geen geeld meer voor hen.

Bron: NHD


To Top