Westfriesland

Breman Reus failliet: 40 man op straat (update)

Installatiebedrijf Breman Reus is failliet. Veertig werknemers, bijna allemaal afkomstig uit West-Friesland, komen met onmiddellijke ingang op straat te staan.

Het bedrijf, opgericht in 1909, leed al sinds 2009 jaarlijks een aanzienlijk verlies. Moederbedrijf Breman Installatiegroep, dat Reus in 2007 overnam, hield de West-Friese dochter met financiële injecties lange tijd overeind, maar besloot vanwege de uitzichtloze situatie onlangs deze ondersteuning te beëindigen. Daarop besloot Breman Reus zich failliet te laten verklaren.

Reus veranderde vlak voor de faillissementsaanvraag de bedrijfsnaam in Stomere BV. Dit om besmetting van de groepsnaam – Breman – te voorkomen.

Het personeel vernam afgelopen dinsdag het slechte nieuws. Volgens Kuno Serutti, waarnemer van curator Niels Bakker die het faillissement afhandelt, maken de veertig werknemers van Reus geen kans om bij een andere dochter van Breman ondergebracht te worden. ,,Arbeidsrechtelijk gezien is dat niet mogelijk. Reus was een zelfstandige onderneming met één aandeelhouder: Breman.’’

Update reactie familie Reus
Oud-directeur Siem Reus vindt het ’eeuwig zonde’ dat het gelijknamige installatiebedrijf failliet is gegaan.

De broers Siem en Nico Reus vormden van 1975 tot 2008 de directie van het familiebedrijf. In 2007 verkochten ze de sanitairfirma aan Breman Installatiegroep, een landelijk concert met inmiddels 38 bedrijven. De broers bleven nog een jaar aan als directeur, waarna ze in 2008 uit het bedrijf stapten.

,,We kwamen er nog een enkele keer, maar hadden niets meer met bedrijf te maken’’, aldus Siem Reus. ,,Er komt een einde aan ruim honderd jaar firma Reus. Het is eeuwig zonde dat het zo gegaan is.’’

Bron: NHD


To Top