Westfriesland

DEEN Supermarkten beste winkelketen 2012

DEEN supermarkten winnaar ING Retail jaarprijs 2012 VakjuryIntratuin, Maggy’s Mode en DEEN Supermarkten zijn de hoofdprijswinnaars van de ING Retail Jaarprijzen 2012. Voor DEEN Supermarkten was het zelfs een dubbelslag. De vestiging in Landsmeer won de Juryprijs Leukste Winkel om bij te Werken.

De winnaars zijn woensdagavond bekendgemaakt tijdens de 17e editie van het ING Retail Jaarprijs Gala. Maggy’s Mode is de grootste winnaar: zowel de Vakjury als het publiek verkoos de onderneemster uit Bunschoten-Spakenburg als beste zelfstandige winkel. Tijdens het gala in Spant! te Bussum, zijn – in aanwezigheid van de volledige nationale retailtop – in totaal negen ING Retail Jaarprijzen uitgereikt, waarvan acht aan retailers en een aan een toeleverancier.

Uit het juryrapport over DEEN Supermarkten

DEEN Supermarkten is al 80 jaar een ijzersterke regionale keten met 64 winkels in Noord- en Zuid-Holland en in Flevoland. DEEN weet een uitstekende balans te vinden tussen prijs en kwaliteit. DEEN biedt de klanten een formidabele versbeleving. De winkels zijn onderscheidend door een geweldig aanbod van bloemen en planten, een uitstekende afdeling met versgebakken brood en een prachtig assortiment verse maaltijden uit de eigen keuken.

Door de versketen van de eigen productiebedrijven tot de verkoop, ‘van boer tot keuken’ aan te sturen, is DEEN niet alleen efficiënt, maar ook innovatief bij de ontwikkeling van nieuwe versproducten. Ondanks de enorm hoge efficiency heeft DEEN een gezellig en vriendelijk karakter behouden.

De klanttevredenheid is uitermate hoog en wordt niet alleen gedreven door het verrassende assortiment en de wekelijkse proeverijen maar ook door de klantvriendelijkheid en servicegerichtheid van de medewerkers. De winkels hebben een uitstekende merkbeleving onder meer vanwege het hoge aandeel private label producten van 65%.

DEEN is ook onderscheidend door als eerste supermarkt de plofkip in de ban te doen en te kiezen voor het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming, door de eigenzinnige ontwikkeling van foodconcepten en door de voortrekkersrol bij de introductie van de kasloze supermarkt.

De jury vindt de prestaties van DEEN indrukwekkend, wat onder meer blijkt uit de hoge marge in de combinatie met een laag prijsniveau. Voor de klanten is DEEN een top supermarkt. Elke dag goedkoop, altijd gezellig en lekker vers.


To Top