Westfriesland

Deen supermarkten bij laatste finalisten ‘Beste Winkelketen’

De Vakjury van de ING Retail Jaarprijs nomineert drie winkelketens en drie zelfstandige winkeliers voor de Vakjury-hoofdprijzen. De opvolgers van Primera en Tieleman Keukens maakt de Vakjury op 14 november 2012 bekend tijdens het ING Retail Jaarprijs Gala in het Spant! theater in Bussum.

Dit jaar zit Deen Supermarkten bij de laatste drie finalisten voor de prijs ‘Beste Winkelketen’. De andere kanshebbers zijn ‘De Tuinen’ en Karwei.  De Vakjury heeft zich tijdens de tweede selectieronde gericht op drie facetten: het strategisch beleid, het functioneren van de winkelformule als geheel en de vernieuwingswaarde. Het onderzoeksrapport van Multi-Value, met daarin de resultaten van het bezoek van de mystery shoppers en het klanttevredenheidsonderzoek, zijn hier als extra beoordelingsinstrument gebruikt.

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 september 2012 bezoekt de Vakjury alle genomineerde winkels tijdens de jaarlijkse Vakjurytour. Op basis hiervan kiest de jury de definitieve winnaars die op 14 november 2012 bekend worden gemaakt. Dan weten we of het Deen gaat lukken om ook dit jaar een prijs te pakken, na de publieksprijs “Beste supermarkt van Nederland” van vorig jaar.

De finalisten in beide categoriën voor de hoofdprijs in de ING Retail jaarprijs.

Beste Winkelketen
1. Deen Supermarkten
2. De Tuinen
3. KARWEI

Beste Zelfstandige Winkel
1. Blaauw Woonidee (Jubbega)
2. Blijdesteijn Mode (Tiel)
3. Maggy’s Mode (Bunschoten-Spakenburg)

 


To Top