Westfriesland

Geen Floriade in Noord-Holland Noord (update)

Floriade 2022De Floriade 2022 gaat aan de neus van Noord-Holland Noord voorbij. De regio valt buiten de eerste selectie van de Nederlandse Tuinbouwraad. Drie van de zeven kandidaten voor de organisatie van de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022 mogen hun plan verder uitweken en een bidbook opstellen.

Het afvallen van Noord-Holland Noord noemt gedeputeerde Jaap Bond ‘een enorme tegenvaller’. Hij is ook voorzitter van de regionale agribusinessclub Agriboard die zich sterk heeft gemaakt voor de kandidatuur van Noord-Holland Noord.

Agriboard is maandagmiddag telefonisch geïnformeerd door de Tuinbouwraad. Volgens Bond werden twee reden genoemd voor de afwijzing. ,,Er waren vraagtekens over het verwerven van de gronden en over het aantal bezoekers.” Bond noemt deze bezwaren ‘onbegrijpelijk’.

Bron: NHD

Update: Almere, Boskoop, Amsterdam en Groningen mogen wel een bidbook uitbrengen. Naast Nooord Holland Noord valt ook regio Rivierenland (Gelderland) buiten de boot. Coöperatie Flevoland 2022 uit Lelystad sloot op voorhand een competitie tussen Almere en Lelystad uit.
Op 1 oktober volgend jaar, bij het sluiten van de Floriade in Venlo, wordt bekend wie de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022 mag organiseren.

To Top