Westfriesland

Gemeente en MKB/Zeeman akkoord over vierde fase Streekhof

Het college van burgemeester en wethouders en MKB Vastgoed Plan/Zeeman Vastgoed hebben een principeakkoord bereikt over de uitbreiding van het Streekhof.

Het college van burgemeester en wethouders en ontwikkelcombinatie MKB Vastgoed Plan/Zeeman Vastgoed hebben een principeakkoord bereikt over de grondprijs en de uitbreiding van winkelcentrum Streekhof. Met Albert Heijn dient nog verdere uitwerking plaats te vinden waarna partijen verwachten in november de definitieve grondovereenkomst te bekrachtigen.

Namens het college toont Wethouder Bart Nootebos zich verheugd met het akkoord: “Fantastisch nieuws voor het Streekhof, voor de burgers en ook voor de bouwsector in de regio Westfriesland, omdat we overeenstemming hebben met een regionale ontwikkelaar.”

Tevredenheid is er ook bij Jasper Reekers van MKB Vastgoed Plan: “Ook voor ons als ontwikkelcombinatie was het van belang om er uit te komen. Met deze deal zetten we een belangrijke stap voor nieuwe, maar vooral ook voor de zittende ondernemers in het Streekhof.”

De definitieve overeenkomst zal rond november worden ondertekend. Op dat moment kan gestart worden met de uitwerking in het bestemmingsplan en de stedenbouwkundige invulling van het plan. Als die zijn afgerond zal binnen afzienbare tijd gestart worden met de uitbreiding.

Met de overeenkomst is ca. 4400 m2 uitgeefbare grond gemoeid. Naast winkelruimte wordt er een parkeerdek bovenop de winkels gerealiseerd. Nootebos: “Uitgangspunt blijft gratis parkeren. Dat is één van de pijlers onder het succes van het Streekhof.”

 

To Top