Westfriesland

Hoorn komt met website en welkomstpakket voor startende ondernemers

HOORN – Vanmiddag was de officiële overhandiging van het eerste welkomstpakket voor Startende Ondernemers van Wethouder Aart Ruppert aan Charles Renshoff van Uw bedrijfsjurist. Tevens werd er een nieuwe website voor startende ondernemers in Hoorn gepresenteerd, startersvoorstartershoorn.nl

Het welkomstpakket is een samenwerking met Startwijzer en HOC Hoorn en moet een hulpmiddel zijn voor startende ondernemers om hun weg te vinden in Hoorn. “Inwoners worden door ons als gemeente veel beter benieuwd dan ondernemers, laat staan startende ondernemers,” aldus Aart Ruppert. “Deze VIP’s in spe willen wij helpen de weg te vinden in de Hoornse wereld.”

Welkomstpakket

Het welkomstpakket bevat algemene berichten van de gemeente en aanbiedingen en tips van de partners. Zo biedt de startwijzer een gratis advies gesprek aan, geeft HOC Hoorn 50% korting op het lidmaatschap en de gemeente Hoorn geeft een cursus Office via de West-Friesland Academie.

Website

De gepresenteerde website is nog niet live. “Op dit moment werken wij nog druk aan de content en hopen over drie weken echt te kunnen starten,” aldus Daniël Banis namens de Gemeente Hoorn actief bij dit project. Als de website live staat kan men er onder andere de evenementenkalender, netwerkclubs en het startersregister terug vinden. In dit laatste register komen de naam en de contactgegevens van de startende bedrijven. Bovendien mag elke starter van Hoorn één maand gratis adverteren.

Zaterdag 3 november tussen 15.00-16.00 uur meer over dit initiatief en interviews in het ondernemersprogramma ‘Westfriesland in Bedrijf’ op Radio Hoorn. Radio Hoorn is te ontvangen via 96.5 FM (Kabel in Hoorn) 105.8 FM (ether in Westfriesland) en overal via internet www.radiohoorn.nl

To Top