Westfriesland

Kees Hermans sluit Music Store winkels

Music Store sluit de deuren

Music Store sluit de deurenKees Hermans van het Hoornse Hermans Holding trekt de stekker uit de Music Store, de keten die hij in oktober 2010 overnam. Ongeveer 50 franchisers gaan onder een andere naam verder met hun muziek- en entertainmentwinkels.

Hermans nam anderhalf jaar geleden de winkels en de groothandel van Music Store na het faillissement van eigenaar Avalon Wholesale. De formule bleek niet renderend voor de zakenman. De laatste tien door Hermans zelf beheerde winkels gaan nu dicht. De groothandel blijft voorlopig nog wel bestaan.

Ceo René de Wit van Hermans Holding zegt tegenover Entertainment Business: ‘Wat wij met Music Store voor ogen hadden is helaas niet gelukt. Het is extreem moeilijk gebleken om een complete entertainmentwinkel rendabel te houden.’ Mogelijk wordt in een deel van de winkels nu een Jamin-snoepwinkel ingericht – ook een merk van Hermans.

Al eerder stopte men met de Diskoland formule. Ook Free Record Store eigenaar Hans Breukhoven gaf aan de legendarische platenwinkel Fame te gaan  sluiten.

De franchisenemers willen verder onder de naam Music & Store, aldus Quote.

Bron:  Quotenet


To Top