Westfriesland

MediaMarkt Hoorn op schema voor opening 4 oktober

mediamarkt_hoorn_binnen_03HOORN – Er wordt  hard gewerkt binnen en buiten de MediaMarkt in Hoorn. “We lopen iets voor op schema,” aldus directeur Rene van Os van deze nieuwe MediaMarkt. Alles lijkt gereed voor de opening van 4 oktober.

3500 m2 verkoopoppervlakte

Van Os loopt trots rond in zijn nieuwe winkel terwijl hij een korte rondleiding geeft. Alle stellingen staan al in de winkel en na morgen volgen alle producten. Hoewel de winkel nog druk opgebouwd wordt oogt het herkenbaar en overzichtelijk. Straks staat hier 3500 m2 aan producten, allemaal gelijkvloers op de begane grond. “Als de producten in de schappen staan, dan begint de winkel voor mij al echt te leven.”

Van Alkmaar naar Hoorn

Rene van Os was de directeur van MediaMarkt Alkmaar, maar verlaat die vestiging om in Hoorn aan de slag te gaan. “Ja, ik kom uit Hoorn en dus voelt het een beetje als thuiskomen. Toen het definitief werd dat de MediaMarkt in Hoorn zou komen werd mij gevraagd deze winkel te gaan doen. In Alkmaar komt dan een nieuwe directeur die het team daar gaat leiden. Het geeft toch gemengde gevoelens. Met veel collega’s heb ik toch een lange tijd samengewerkt.”
Vanaf januari 2012 is men al druk bezig met het werven van het personeel. In totaal gaan er 115 mensen aan de slag in de winkel. Verkopers, service medewerkers en kassières. Qua bezoekers aantallen hoopt Van Os op circa 600.000 tot 800.000 bezoekers per jaar. Net iets minder dan de ongeveer 1.000.000 bezoekers per jaar bij zijn vorige MediaMarkt in Alkmaar. De mensen die naar Hoorn komen verwacht hij uit de regio tot en met Enkhuizen, maar ook vanaf Purmerend.

Opening 4 oktober

De opening op 4 oktober beloofd een groot spektakel te worden met spectaculaire openingsaanbiedingen. Van Os: “Om 08.00 uur gaat de winkel open zodat de mensen ook nog voordat ze naar hun werk gaan nog snel kunnen profiteren van de openingsaanbiedingen.” In totaal verwacht men die dag zo’n 16.000 bezoekers.

Complete interview op Radio Hoorn

Het complete interview met Rene van Os kunt u zaterdag 8 september vanaf 15.00 uur horen in het radioprogramma ‘Westfriesland in Bedrijf’ op Radio Hoorn, te beluisteren op 105.8FM (ether), 96.5FM (kabel) en overal via www.radiohoorn.nl

 

Update: Er is besloten om de eerder genoemde openingstijd van 06.00 uur te veranderen naar 08.00 uur

[nggallery id=2]

 


To Top