Westfriesland

MKB: ‘elektriciteit Industrieweg afsluiten is schande’

Naar aanleiding van de afsluiting van de elektriciteit op 31 juli aan de Industrieweg in Grootebroek roept MKB Nederland, regio Noord-Holland, Liander –onderdeel van Alliander- op om haar Algemene Voorwaarden te veranderen en haar werkzaamheden voortaan op een ander tijdstip uit te voeren.

Regiodirecteur Fabian Nagtzaam spreekt er schande van dat deze energiemaatschappij haar klanten op deze manier in de kou laat staan. ’Liander heeft de bedrijven gevestigd aan de Industrieweg in Grootebroek een brief gestuurd op 23 juli waarin men aankondigt de stroom af te sluiten gedurende de ochtend van 31 juli. Het is voor bedrijven niet te doen om op deze korte termijn actie te ondernemen. Zowel grote als kleine bedrijven zijn afhankelijk van hun netbeheerder, in dit geval Liander, en worden in het uitvoeren van hun werkzaamheden belemmert. Daarnaast worden de kosten ook nog eens bij de ondernemers neergelegd’.

Liander adviseert in haar brief om voorzorgsmaatregelen te nemen. Nagtzaam: ‘Op deze korte termijn werknemers naar huis sturen of vragen om vakantie op te nemen dan wel een noodaggregaat aan te schaffen is natuurlijk ridicuul. Wij vragen ons dan ook af waarom Liander deze werkzaamheden niet in het weekend of in de avond-/nachturen uitvoert zodat het bedrijfsleven en eventuele bewoners daar de minste hinder van ondervinden. Deze manier van communiceren is ondermaats en geeft aan dat er geen enkel begrip is voor de klant’.

Helaas hebben de getroffen ondernemers de Algemene Voorwaarden geaccepteerd waarin omschreven staat dat dit soort werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Echter is het voor Nagtzaam volledig onduidelijk waarom deze werkzaamheden niet tijdens eerder genoemde uren plaats kunnen vinden en waarom Liander op de gekozen manier communiceert zonder overleg. Helaas gebeuren dit soort voorvallen volgens MKB meerdere keren per jaar en de regiodirecteur van de grootste werkgeversorganisatie roept de netbeheerder dan ook op beter en op tijd te communiceren zodat ondernemers niet opnieuw de dupe worden van hun werkzaamheden.

Bron: dichtbij.nl/Westfries Weekblad

To Top