Westfriesland

Modezaak Vögele in Hoorn kan open

Voegele_winkel

Op 15 mei aanstaande gaat de nieuwe vestiging van modezaak Vögele in Hoorn open. Het Hoornse college is 24 april akkoord gegaan met de herziening van de omgevingsvergunning voor de verbouwing van Gouw 25-27, waar Vögele vanaf half mei zijn deuren opent.

De winkelpanden in de Hoornse binnenstad worden na veel politiek getouwtrek samengevoegd. Half november 2011 werd besloten door het college om tegemoet te komen aan de eisen van de vastgoedeigenaar van de panden Gouw 25-27 om de voorwaarden die in het bestemmingsplan staan ten aanzien van het samenvoegen van panden te negeren.

Begin april 2012 vroeg de eigenaar van het pand herziening van de vergunning. Zij wilden nog een aantal deuren verplaatsen, in verband met de routing van de winkel. De Welstands- en Monumentencommissie bracht een negatief advies uit over dat plan. De commissie is van mening dat gevels in het beschermd stadsgezicht hun individualiteit dienen te behouden. Het verwijderen van de deuren uit de linker pui doet volgens de commissie die individualiteit geweld aan.

Normaal gesproken volgt het college het oordeel van de commissie, maar in dit geval is gekozen het advies naast zich neer te leggen op grond van economische motieven. In het huidige economische klimaat staat het winkelgebied onder druk. Het college ziet dit als gegronde reden om af te wijken van het advies van de commissie en akkoord te gaan met de wijziging van de omgevingsvergunning.

Vögele zat tot voor kort in de grote kerk aan het Kerkplein in de binnenstad van Hoorn.

Bron: Hoorngids


To Top