Westfriesland

November 2013 betaald parkeren in Enkhuizen

B en W van Enkhuizen denken dat het haalbaar is om in november 2013 betaald parkeren in te voeren in de binnenstad. Dat blijkt uit een nieuw voorstel aan de gemeenteraad.

Enkhuizen heeft sinds 2010 een vergunningparkeersysteem voor inwoners van de gehele binnenstad. Voorwaarde was destijds wel dat ook bezoekers van Enkhuizen in de toekomst moeten dokken om hun auto binnen de stadswallen te parkeren.

Toch schuift de politiek deze hete aardappel sindsdien voor zich uit. Struikelblok is het vinden van een geschikte plek voor een langparkeerterrein voor tweehonderd auto’s aan de noordkant van de stad. Aan de zuidkant is dit er al.

,,In het nieuwe voorstel staan 25 locaties’’, aldus verkeerswethouder Klaas Kok. ,,We hebben werkelijk elke mogelijke plek onderzocht en gekeken naar afstand tot het centrum, bereikbaarheid en kosten.’’

Daarnaast ligt er nu ook een Spoorboekje Betaald Parkeren. ,,Als we die stappen volgen, hebben we in november 2013 betaald parkeren in Enkhuizen. Dat is heel ambitieus, maar het kan’’, zegt Kok.

De gemeenteraad moet dan wel op 2 oktober een definitief besluit nemen.

Bron: NHD

To Top