Westfriesland

Ook Toys XL verlaat Noorder Arcade in Alkmaar

Alkmaars grootste speelgoedzaak verdwijnt. Op 26 mei gaan de deuren dicht bij Toys XL. Het bedrijf heeft geen andere ruimte kunnen vinden in de stad.

Alweer een mokerslag voor de projectontwikkelaar van winkelcentrum Noorder Arcade. Toys XL is met 2000 vierkante meter een van de grootste huurders. Gisteren is begonnen met operatie opheffingsuitverkoop.
Na bijna twintig jaar Overstad gaat de handdoek in de ring. In twee jaar tijd is het klantenbestand van de speelgoedgigant gehalveerd, zegt verkoopdirecteur Eddy Assies. Het geduld is op. ,,We zouden graag in Alkmaar blijven, maar niemand heeft ons passende ruimte kunnen bieden. Misschien moet er bij het AZ-stadion eens wat ontwikkeld worden. Ikea’tje erbij, Mediamarktje. Dan zijn we zo weer terug.’’

Het gaat slecht met het winkelcentrum in Overstad. Dat beleefde de opkomst en ondergang van Klerq, Primalicht, Trendhopper, Oilily, It’s, Intersport tuincentrum Jaap Kooy en Plus. Ervoor in de plaats kwamen leegstand en prijsmeppers.

Geruchten dat ook Mediamarkt zou overwegen Noorder Arcade te verlaten, zijn nergens op gestoeld, zegt bedrijfsleider René van Os. ,,Wij blijven! En als we gaan verhuizen is het binnen Noorder Arcade. De eigenaren hebben mooie plannen, die – compleet met foto’s en een tijdsplanning – al aan de ondernemersvereniging zijn gepresenteerd. Dus er zit wel degelijk schot in.”

De uitverkoop is begonnen. Op 26 mei sluit Toys XL de deuren in Alkmaar.

Bron: NHD


To Top