Westfriesland

Radio Hoorn werkt samen met WFmedia voor reclame verkoop

Net als vele andere instellingen in Hoorn krijgt ook de lokale omroep van Hoorn te maken met bezuinigingen. De verkoop van reclamezendtijd is één van de manieren om de bezuiniging te compenseren.

Radio Hoorn is al 26 jaar dagelijks aanwezig in de huiskamers van Hoorn. “Ja, met radioprogramma’s voor een brede doelgroep. We zeggen niet voor niets radio voor iedereen.” aldus voorzitter Cokky Bronsgeest. Vanaf eind september gaan we ook starten met HoornTV. Een bewuste keuze. Het medialandschap verandert en de technische mogelijkheden voor lokale omroepen om ook televisie te maken zijn makkelijker geworden. Op dit moment zijn meer dan  40 personen druk bezig om programma’s en ideeën uit te werken.”

“Reclame, ja het zal even wennen zijn voor ons en wellicht ook voor de luisteraars. Maar het betekent voor de omroep wel dat wij vooruit kunnen blijven kijken.” Aldus Cokky Bronsgeest.

Digitale kijkers van Ziggo zijn vast al een keer langs kanaal 45 van Hoorn TV gezapt. “Nu is er al een test met de beeldkrant en af en toe ook al een enkele proefuitzending. Best spannend. Vanaf eind september moet het allemaal echt gaan starten. Daarnaast gaat de omroep voor alle nieuwsberichten op Radio, TV en internet werken met een nieuwsredactie. Die gaat op zoek naar nieuws uit Hoorn en omstreken en verwerkt dat naar al onze kanalen: Radio, TV en internet.

Voor de verkoop van de reclame is de samenwerking gezocht met West-Friesland Media een jong bedrijf uit Hoorn. Alex Gitzels, de eigenaar van deze ondernemer is al jarenlang actief bij de omroep. Tevens heeft hij ruim 5 jaar gewerkt op de media afdeling van een grote landelijke adverteerder. Dit en zijn achtergrond bij de  omroep maakt de samenwerking wel zo makkelijk.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen via adverteren@wfmedia.nl meer informatie krijgen over de reclame mogelijkheden. Radio Hoorn hoopt samen met West-Friesland Media dat veel bedrijven in Hoorn willen bijdragen aan het in de lucht houden van de lokale omroep voor alle inwoners van Hoorn, Zwaag en Blokker. Onze stad Hoorn verdient dat.

(Advertentie)[adrotate banner=”27″]

 


To Top