Westfriesland

Slijterij-oorlog tussen Vomar en Mitra in Heerhugowaard

Slijterij-oorlog tussen Vomar en Mitra in Heerhugowaard

Slijterij-oorlog tussen Vomar en Mitra in HeerhugowaardIn Heerhugowaard is een heuse slijterijoorlog aan de gang. Sinds deze week kan het publiek er niet meer omheen: supermarkt Vomar heeft de etalage van buurman en concurrent Mitra verduisterd met een enorm roze reclamepaneel. Voer voor juristen.

De messen worden geslepen, aan beide zijden zijn advocaten ingeschakeld. Een kort geding gloort aan de horizon. Reconstrueren van de geschiedenis van de slijterijslag wordt heel moeilijk gemaakt omdat partijen elkaar tegenspreken of helemaal niets willen zeggen.

De feiten: slijterij Mitra zit naar eigen zeggen al 26 jaar in het winkelcentrum. Vlak naast de supermarkt. Met Vomar-voorganger Super de Boer ging dat in perfecte harmonie. Sinds Vomar de supermarktruimte zes jaar geleden overnam is de sfeer ineens wat grimmiger geworden.

De escalatie werd vorige week zichtbaar voor de klanten: in opdracht van Vomar werd de etalage van Mitra aan het oog onttrokken door een knalroze houten voorzetwand in de kleuren van Vomar. Vanaf dat moment zit de kleine slijterij in het donker. Mitra bereidt daarom een kort geding voor. Vomar houdt de kaken stijf op elkaar.

Bron: NHD


To Top