Westfriesland

Slijters Mitra en Vomar willen uitspraak rechter

Slijterij-oorlog tussen Vomar en Mitra in Heerhugowaard

Vals spel of niet, het staat steeds 1-0 voor Vomar in het slijterijduel tegen Mitra. Maar de wedstrijd is stilgelegd. De kortgeding-rechter mag uitspraak doen.

In Heerhugowaard is sinds vorige maand een slijterijstrijd aan de gang. Supermarkt Vomar heeft de etalage van buurman Mitra (die strategischer ligt dan de eigen slijterij) verduisterd met een reclamepaneel. Vomar vindt dat Mitra daar niet hoort. Voer voor juristen. Want ingewikkeld is het.

Zo is er door een van de vorige eigenaren van het pand, Laurus (eigenaar van Super de Boer) jaren geleden wat geschoven met Mitra. Die kwam daarmee op grond van een andere eigenaar terecht maar dat is blijkbaar nergens duidelijk vastgelegd.

Ook heeft Laurus jaren geleden bedongen dat Mitra de huur voortaan rechtstreeks zou betalen aan de Verenigde Bedrijven Krol (VBK), die het nieuwe plekje van Mitra zou bezitten. Maar dat bezit wordt nu ook geclaimd door mede-eigenaar Kennemer Haeve, die het Laurus-deel van het pand overnam en vervolgens aan Vomar verhuurde.

Zowel Vomar als Mitra denken nu dus huurder te zijn van de betreffende ruimte. En ze komen er niet uit. Vomar ging half januari in de aanval. De Mitra-lichtreclame werd van de gevel gesloopt en de etalage werd met een voorzet-reclamepaneel aan het oog onttrokken. Mitra spande een kort geding aan tegen Vomar. Rechter J. Blokland gaf partijen een week om er samen uit te komen met de eigenaren. Dat werden twee weken. Maar nu de standpunten onwrikbaar blijven mag Blokland dus alsnog uitspraak doen. Geen van de partijen wil reageren.

Bron: NHD


To Top