Westfriesland

’t Verschil eerste Fairtrade restaurant in Hoorn

Foto via Yildiz Celie/‏@abstractisme

Op zaterdag 2 juni tussen 11.00 en 12.00 uur vindt de uitreiking plaats van het eerste Fairtrade Restaurant in Hoorn. Lunchroom ’t Verschil sloot zich aan bij de campagne Fairtrade Gemeenten Nederland als eerste Fairtrade Restaurant in de gemeente Hoorn. Wethouder Peter Westenberg van Onderwijs, Kunst en Cultuur, Publieke dienstverlening en Milieu heeft de eer namens de gemeente Hoorn de benoeming FAIRTRADE RESTAURANT uit te reiken.

Eigenaar Orkun Ersintepe zal aangeven hoe hij de titel Fairtrade Restaurant in de wacht heeft gesleept. Wat het voor hem betekent om zich in te zetten voor eerlijke handel, voor duurzame economische ontwikkeling  van mensen in ontwikkelingslanden. Hij zal uitleggen wat je moet doen om te kunnen voldoen aan de criteria voor een fairtrade restaurant: welke producten hij op de menukaart heeft staan, op welke wijze hij op zijn manier fairtrade campagne voert om personeel en klanten te benaderen en hoe hij met spraakmakende activiteiten fairtrade onder de aandacht brengt. Op meerdere manieren draagt hij een steentje bij aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Als afsluiting van deze uitreiking zullen bananenmeisjes een rondje door de stad maken om klanten te informeren over het eerste Fairtrade Restaurant in Hoorn.

Restaurant ’t Verschil is te vinden in de Lange Kerkstraat 8 in Hoorn.


To Top