Radio

Uitzending 14 juli 2012: IkwordZZPer, @Streekhof en MKBdeals

Zaterdag 14 juli was op Radio Hoorn weer een aflevering te horen van Westfriesland in Bedrijf, het ondernemersprogramma voor, over en met ondernemers. In deze uitzending een gesprek met Martijn Pennekamp van IkwordZZPer over zijn bedrijf, maar ook over het zijn of het nog worden van een ZZP-er. Met Mieke Koomen van De Beer Grafimedia praten we over het idee achter het twitter account @Streekhof. Tot slot in de starter van de week een gesprek met Stephan Deen die samen met Dennis Swart de webshop MKBdeals.nl is gestart.

Martijn Pennekamp had in zijn functie bij de Rabobank veel contact met startende ondernemers. In juni 2011 was zijn inmiddels al opgerichte platform ikwordzzper.nl groot genoeg om zijn baan bij de Rabobank op te zeggen. Maar alle kennis in die 10 jaren bij de financiële dienstverlener en ook de problemen van de startende ondernemers kon hij goed gebruiken in zijn platform. In deel 1 praat Martijn over dit platform en waarom dit platform zzp-ers kan helpen.  [powerpress url=”http://www.westfrieslandinbedrijf.nl/wp-content/uploads/audio/wib20120714_martijnpennekamp_01.mp3″]

In het tweede deel gaat Martijn Pennekamp vanuit zijn ervaring over de ZZP markt, wat dieper in wat het betekend om ZZP-er te zijn. Wat zijn de valkuilen en waarom kan een VAR-verklaring belangrijk zijn?[powerpress url=”http://www.westfrieslandinbedrijf.nl/wp-content/uploads/audio/wib20120714_martijnpennekamp_02.mp3″]

Winkelcentrum het Streekhof is te volgen via twitter account @Streekhof. Achter dit account blijkt Mieke Koomen te zitten van De Beer Grafimedia. Toch komt er meer bij kijken dan alleen berichten van ondernemers in het Streekhof te retweten. Men wil met het account een shop belevenis neer te zetten. Ook geeft zij nog enkele tips voor ondernemers die al een twitter account hebben of daarin willen beginnen.
[powerpress url=”http://www.westfrieslandinbedrijf.nl/wp-content/uploads/audio/wib20120714_streekhof.mp3″]

Als laatste een gesprek met startende webshop ondernemer  Stephan Deen. Hij heeft veel ervaring en expertise in inkoopprocessen en het goedkoper inrichten daarvan. Hij zag samen met zijn kompaan Dennis Swart een mogelijkheid voor MKB-ers om te besparen op inkoop. Via een shop-in-shop webshop van MKBdeals kan men goedkoper inkopen. Hoe het exact werkt en hoe spreekt hij kortingen af met grote retailers zonder een groot klantenbestand te hebben? Starter van de week Stephan Deen verteld.
[powerpress url=”http://www.westfrieslandinbedrijf.nl/wp-content/uploads/audio/wib20120714_stephandeen.mp3″]

Volgende week, zaterdag 21 juli weer een nieuwe uitzending van Westfriesland in Bedrijf. Dit keer als gast Marinus Zoutendijk van Abovo Media uit Hoorn. Natuurlijk ook weer te beluisteren, elke zaterdagmiddag tussen 15.00-16.00 uur op Radio Hoorn of via www.radiohoorn.nl.

Wij zoeken nog altijd starters voor onze uitzending. Kent u ondernemers die korter dan 3 jaar actief zijn in de regio Westfriesland? Geef het bedrijf aan ons door, of vertel hem/haar hierover. Reageren kan via info(at)westfrieslandinbedrijf.nl. Elke week een andere startende ondernemer van de week.

To Top