Radio

Uitzending 15 sept 2012: HOC Hoorn, YEAH! en antwoorden BTW verhoging

Zaterdag 15 september weer een volle uitzending met nieuws updates en informatie voor alle Westfriese Ondernemers. Jeroen Spiekker verteld over HOC Hoorn de ondernemersvereniging voor oa. B2B bedrijven. Ook hadden wij weer contact met de Hoornse ondernemer Sandra Smit. Lukte het haar om de VMC Talent Award te winnen? In de agenda was Robert-Jan Knook van Hoorn Business Events te gast. Hij vertelde over YEAH!, de Young Entrepreneurs Academy Hoorn en gaf geeft ook aan westfrieslandinbedrijf.nl ook de mogelijkheid een stoel weg te geven. Tot slot antwoorden op de vragen van ondernemers over de BTW verhoging van 19% naar 21% en de gevolgen voor de boekhouding.

Namens de HOC Hoorn was Jeroen Spiekker te gast in de uitzending. In het eerste deel van het interview antwoorden op de vragen als; Wat is en doet de HOC Hoorn en wat zijn de doelstellingen?
[powerpress url=”http://www.westfrieslandinbedrijf.nl/wp-content/uploads/audio/wib20120915_jeroenspiekker_01.mp3″]

HOC Hoorn vertegenwoordigd haar leden naar andere organisaties. Maar wat zijn de punten waar men zich nu voor inzet? Hoe belangrijk is Park Management en de begeleiding van jonge/startende ondernemers. Jeroen Spiekker geeft de antwoorden in het tweede deel van het interview. [powerpress url=”http://www.westfrieslandinbedrijf.nl/wp-content/uploads/audio/wib20120915_jeroenspiekker_02.mp3″]

 

In het Westfries Ondernemers nieuws week overzicht een gesprek met de Hoornse ondernemer Sandra Smit. Zij was genomineerd voor de VMC Talent Award. Donderdagavond 13 september werd de prijs uitgereikt in de Glazen Ruimte in Maarsen. Een uur na de uitreiking hadden wij telefonisch contact met Sandra. [powerpress url=”http://www.westfrieslandinbedrijf.nl/wp-content/uploads/audio/wib20120915_sandrasmit.mp3″]

 

Robert-Jan Knook vertelde in het laatste agendapunt meer over YEAH!. Dit evenement van Hoorn Business Events geeft startende ondernemers meer informatie om verder te groeien. Dit gebeurt via een interactieve sessie met 3 top ondernemers en vindt plaats in de boardroom van Rabobank Hoorn-West-Friesland. Robert-Jan Knook verteld meer over dit evenement [powerpress url=”http://www.westfrieslandinbedrijf.nl/wp-content/uploads/audio/wib20120915_robertjanknook.mp3″] Als startende ondernemer kans maken op de ‘gratis stoel’ bij YEAH!? Kijk hier voor meer informatie.

 

Tot slot een informatief gesprek met Sander Klaver van Klaver Administratie en Belastingadvies. Vanaf 1 oktober wordt de BTW verhoogd van 19% naar 21%. Hoe bekend is dit eigenlijk? Verder een aantal antwoorden op vragen van ondernemers over factureren van deze BTW verhoging. [powerpress url=”http://www.westfrieslandinbedrijf.nl/wp-content/uploads/audio/wib20120915_sanderklaver.mp3″]

 

Volgende week:  Ondernemers Vereniging Wervershoof met Frits Meester, we spreken met Bashar al Badri over de activiteiten van de Kamer van Koophandel en we verwachten ook te spreken met de organisatie van Dag van de Westfriese Ondernemer.

Wij zoeken nog altijd starters voor onze uitzending. Kent u ondernemers die korter dan 3 jaar actief zijn in de regio Westfriesland? Geef het bedrijf aan ons door, of vertel hem/haar hierover. Reageren kan via info@westfrieslandinbedrijf.nl. Elke week een andere startende ondernemer van de week.

 


To Top