Radio

Uitzending 17 november 2012: Alien Alberts van Berend Botje en KernTC over NLP

Zaterdag 17 november 2012 was de 28ste uitzending van dit seizoen van het ondernemersprogramma op Radio Hoorn, Westfriesland in Bedrijf. Het programma voor, over en met Westfriese ondernemers.

In deze uitzending een uitgebreid gesprek met Alien Alberts, topvrouw van Noord Holland en al ruim 20 jaar actief met en voor Berend Botje één van de grootste kinderopvang bedrijven van Noord-Holland. Aan bod komen zaken als vrouw en ondernemen, de moeilijkere tijden voor kinderopvang en natuurlijk over het ontstaan en de groei van haar bedrijf.

Rond half vier zoals gebruikelijk het Westfries Ondernemers Nieuws week overzicht. Natuurlijk is er ook weer een Westfriese Ondernemers Agenda met activiteiten voor de WestFriese Ondernemers. Daarin aandacht voor een gratis NLP avondworkshop met Neelienke Toering.  Weet je niet wat NLP is, blijf dan zeker luisteren.

(advertentie)

Audio uitzending


Alien Alberts is dit jaar uitgeroepen tot Topvrouw van Noord Holland. En met recht. Al 20 jaar zet zij zich in voor gelijke kansen voor vrouwen in de arbeidsmarkt. Hoe? Door als één van de eerste in Nederland kinderopvang te regelen zodat vrouwen ook kunnen blijven werken en carrière maken. Sinds 1992 timmert zij als oprichter en directeur van Berend Botje aan de weg in Noord Holland. Wat is haar drijfveer? Hoe was de start als ondernemer?


In het tweede gedeelte van het gesprek bespreekt Alien Alberts het vrouwelijk ondernemersschap. Is zij voor positieve discriminatie van vrouwen? Hoe anders is een vrouwelijke ondernemer dan een mannelijke?


De tijden voor kinderopvang zijn snel veranderd. De afgelopen 5 jaren waren jaren van flinke groei in vraag en aanbod. Sinds 2011 is de vraag sterk afgenomen. Hoe ga je daar als ondernemer mee om? Hoe ga je bezuinigen? Welke keuzes maak je. Alien Alberts verteld haar verhaal en verklaard haar keuzes.

Op 22 november bij bij MED Eten & Drinken is er die avond vanaf 19.30 uur een gratis workshop NLP. Ontdek de kracht in je zelf! Ben je ontevreden over hoe het nu gaat? Wil je andere resultaten dan dat je nu hebt? NLP geeft inzichten en tips hoe je kunt veranderen en je doelen wel bereiken. Klinkt wellicht nogwat vaag. Wat is NLP? Wat kun je ermee? Neelienke Toering van Kern Training en Coaching legt het in het kort uit.


To Top