Radio

Uitzending 19 mei 2012: Karsten Tenten, E-commerce event en WF Vers

Zaterdag 19 mei was de tweede uitzending van ‘Westfriesland in Bedrijf’, het radioprogramma over ondernemen in West-Friesland op Radio Hoorn.

Deze uitzending stond geheel in het teken van online ondernemen. Aanleiding van dit thema was de speciale e-commerce event van maandag 14 mei georganiseerd door Rabobank Hoorn-Midden West-Friesland. Westfriesland in bedrijf was daar ook aanwezig en sprak achtereenvolgens met Cor Molenaar over de toekomst van retail en met Huub Mattijssen van Bestsellers.eu een landelijke zeer grote online elektronica winkel uit Zwaag. Tot slot een voorbeeld van een webwinkel die de stap zet naar een fysieke winkel. Petra Picard van Fiva Juwelery verteld over deze stap.
[powerpress url=”http://www.westfrieslandinbedrijf.nl/wp-content/uploads/audio/wib20120519_e-commerce_event.mp3″]

De hoofd gast van de uitzending was Jan Willen Algra, bedrijfsleider van Karsten Tenten. Een familie bedrijf welke onlangs haar 30ste verjaardag vierde en ook nog eens de Westfriesland meer prijs won begin van dit jaar. Karsten Tenten gaat met haar tijd mee en startte in 2009 met een webshop.
In deel 1 van het interview meer over de geschiedenis van het bedrijf, de producten en de samenwerking met andere bedrijven om een experience te creëren.
[powerpress url=”http://www.westfrieslandinbedrijf.nl/wp-content/uploads/audio/wib20120519_karsten_tenten_1.mp3″]

In deel 2 maken we de stap van de fysieke winkel naar de online winkel. Jan Willen Algra verteld uitgebreid over de start en de verdere ontwikkeling.
[powerpress url=”http://www.westfrieslandinbedrijf.nl/wp-content/uploads/audio/wib20120519_karsten_tenten_2.mp3″]

Tot slot van de uitzending is er elke week een gesprek met een startende ondernemer. Deze uitzending is dat Willem Oud. Als afstudeer opdracht startte hij met West-Friesland Vers wat fruit leverd aan bedrijven. Allereerst legt Willen uit wat zijn bedrijf precies doet. Daarna gaat het gesprek over online ondernemen. We horen hoe Arno Meijerink van Meijerink Schoenen zo’n 5 jaar terug de stap heeft gezet naar een online winkel. Als laatste geeft ook Jan Willem Algra nog enkele tips voor het opzetten van een webwinkel.
[powerpress url=”http://www.westfrieslandinbedrijf.nl/wp-content/uploads/audio/WIB20120519_starter_wfvers.mp3″]

Volgende week zaterdag 26 mei is er vanaf 15.00 uur weer een nieuwe uitzending. Wij spreken dan  met Rob Metselaar van Mechatronics uit Zwaag. Zij wonnen recent de MKB prijs als beste onderneming van Noord Holland. Zie artikel hier. Natuurlijk ook het westfries ondernemers nieuws, de agenda en de starter van de week.


To Top