Radio

Uitzending 30 juni 2012: Arboadviescentrum, Ruiter Dakkapelen en Icarus Advies

Aflevering 8 van Westfriesland in Bedrijf was op 30 juni 2012 te beluisteren op Radio Hoorn. Als ondernemers waren te gast Linne van Straten van Arboadviescentrum en Dave Bijvoet van Icarus Advies. Daarnaast in het ondernemersnieuws een uitgebreid interview met directeur Niek Ruiter van Ruiterdakkapellen. Heeft u nog ondernemers nieuws of agenda berichten voor ondernemers? Stuur het door via de contact pagina.

Linne van Straten is de directeur van Arboadviescentrum uit Zwaag. Dit bedrijf is in 7 jaar gegroeid van een zzp onderneming naar een bedrijf met 15 medewerkers en vele externe arbo adviseurs. Eerst alleen nog over wet en regelgeving over arbeidsomstandigheden, later is daar nog veel meer bijgekomen. Ze verteld het zelf in deel 1.
[powerpress url=”http://www.westfrieslandinbedrijf.nl/wp-content/uploads/audio/wib20120630_linnevanstraten_01.mp3″]

In het tweede deel haken we in op het gesprek van Niek Ruiter van Ruiter Dakkapellen. Wat te doen met overtollig personeel bij financiële problemen? En hoe gaat dat straks worden met het nieuwe ontslagrecht. Tot slot geeft zij tips aan ondernemers hoe tot een goede werksfeer te komen en tevreden medewerkers te houden. Werkgever is ‘de grote broer’. Waarom luister naar deel 2.
[powerpress url=”http://www.westfrieslandinbedrijf.nl/wp-content/uploads/audio/wib20120630_linnevanstraten_02.mp3″]

De aanvraag van het faillisement van Ruiter Dakkapellen was voor vele onverwacht. Nu bijna 2 maanden later vroeg ik directeur Niek Ruiter hoe hij terug kijkt op het nu al bewogen jaar 2012. Hij spreekt daarin openlijk over de aanleiding van de aanvraag voor het faillisement, de moeilijke keuzes bij de doorstart en zijn toekomst verwachtingen voor het bedrijf.
[powerpress url=”http://www.westfrieslandinbedrijf.nl/wp-content/uploads/audio/wib20120630_niekruiter.mp3″]

Tot slot de starter van de week. Deze week Dave Bijvoet van Icarus Advies. Zijn bedrijf die hij in november 2011 starttte richt zich op incasso dienstverlening. Vanaf 1 juli gaat hierin ook het e.e.a. veranderen. Dit komt uitgebreid aanbod. De eerste vraag is nog aan Linne van Straten. Wat vind zij van de debiteuren beheer van de bedrijven waar zij langs komt?
[powerpress url=”http://www.westfrieslandinbedrijf.nl/wp-content/uploads/audio/wib20120630_davebijvoet.mp3″]

Volgende week, zaterdag 7 juli weer een nieuwe uitzending met dan als gast Frans Kragten van Flex Uitzendwerk. Sinds de invoering van de franchise formule is zijn bedrijf flink gegroeid. Over het waarom en het hoe hoort u in de volgende uitzending.

Wij zoeken nog altijd starters voor onze uitzending. Kent u ondernemers die korter dan 3 jaar actief zijn in de regio Westfriesland? Geef het bedrijf aan ons door, of vertel hem/haar hierover. Reageren kan via info(at)westfrieslandinbedrijf.nl. Elke week een andere startende ondernemer van de week.

To Top