Westfriesland

Vergunningen en veiligheid op orde bij bedrijven op Overleek Medemblik

Zo’n 60 bedrijven die op 26 en 27 maart op bedrijventerrein Overleek in Medemblik zijn gecontroleerd hadden hun zaken goed voor elkaar.

Het is nu wel van belang dat de bedrijven dit zo houden. Zowel de milieudienst, de milieupolitie, het hoogheemraadschap, de Belastingdienst en de gemeente gingen gezamenlijk op Overleek de boer op. Veel aspecten van de van toepassing zijnde milieuwet- en regelgeving werden nagelopen, dus ook bijvoorbeeld brandveiligheids- en bouwvoorschriften. Veel ondernemers stellen de controle op prijs omdat ze hiermee op al deze aspecten zijn gefocust.

Burgemeester Frank Streng van de gemeente Medemblik bezocht de 2-daagse en keek mee bij Jachtbouw Vels en Partners waar wordt gewerkt aan een aantal jachten van composiet, hier was alles in orde. Integrale controles van bedrijven vinden jaarlijks plaats, ze worden telkens gehouden met een bepaald thema of in een bepaald gebied. Dit jaar is voor bedrijventerrein Overleek gekozen omdat in relatief korte tijd een groot aantal bedrijven kon worden gecontroleerd.

Doorgaans vinden controles onaangekondigd plaats; deze integrale controle was van te voren schriftelijk bij de bedrijven op Overleek aangekondigd.


To Top