Westfriesland

Verswinkels bij Blokker in nieuwe opzet Huesmolen (update)

Grachten maken plaats voor bestrating met bomen

De plannen voor winkelcentrum De Huesmolen in Hoorn zijn definitief. Enkele winkels veranderen van plek en de gracht zal eindelijk dicht gaan. Eigenaren van winkelpanden en appartementen kunnen hiermee instemmen.

Deen krijgt er hierin meer dan driehonderd vierkante meter bij. Bij Blokker, direct aan de nieuwe parkeerplaatsen op de huidige locatie van het PostNL gebouw komen winkels voor Bakkerij Otten, slager Paul van Dam en Floor’s Kaas- en Notencentrum. Deze verswinkels bevinden zich graag in de nabijheid van supermarkt Deen.

Door het slopen van het PostNL gebouw krijgt Blokker er een aanzienlijke hoeveelheid vierkante meters bij. Tevens komt er meer ruimte vrij voor parkeerplaatsen.

Door verhuizing van de verswinkels komt aan de noordkant van het winkelcentrum ruimte vrij voor een warenhuis. Daar komt nog een tweede warenhuis in de voormalige sportzaak van Bouchier. Men hoopt een Hema daarin te vestigen, maar dit is nog afhankelijk van afspraken met de eigenaar van Hema in de binnenstad. In het voormalige versHoorn wordt ruimte vrijgemaakt voor een Action.

 


To Top