Westfriesland

Ambachtelijke wereldburgers bij Burgers

burgerbar_headerHOORN – Ruud van Vliet stapt samen met Wietse Stuurman in een nieuw avontuur. Een hamburgerbar Burgers op het Kerkplein in Hoorn. Zoals Van Vliet het noemt, “Van vlees met een eerlijk verhaal.” Vanaf donderdag 1 augustus opent hij dagelijks vanaf 17.00 uur de deuren.

Woensdag de dag voor de grote opening was de grote test dag. Diverse vrienden, buren en bekenden mochten als eerste langskomen en proeven. De kans ook om de laatste zaken nog even aan te scherpen, aan te passen en zeker te zijn dat alles gereed is voor de opening en de ‘echte’ klanten.

Ruud van Vliet was 30 jaar de kok/eigenaar van Sweet Dreams het Mexicaans restaurant op het Roode Steen. Inmiddels runt zijn zoon Raoul deze zaak. Wat moet je dan doen? Op vakantie in New York werd zijn aandacht getrokken door een flinke rij bij een klein eethuis. Zijn nieuwsgierigheid over wat voor lekkers daar moest zijn won het van de lange wachtrij. Het bleek een hamburgerbar. De hamburger die hij bestelde was volgens Van Vliet “de burger der burger.” Een mooi verhaal als achtergrond en inspiratie voor deze nieuwe stap.

burgerbar_binnen

De inrichting is modern met een kleine knipoog. Dit blijkt ook uit het krijtbord wat boven de toonbank hangt. “Er is geen beter medicijn voor plezier dan hamburger met bier.” Na het bestellen van de burger met of zonder friet en fris krijgt iedere bestelling een modern flitsende ‘onderzetter’. Deze neem je mee naar je tafel. Als de kok de burgers klaar heeft begint dat ding te trillen en de ledlampjes op te lichten. Je mag je burger ophalen.

Samen met Wietse Stuurman zal hij dagelijks vanaf 17.00 uur de bezoekers van hamburgers voorzien. In het weekend sluit hij voor 01.00 uur de deuren, gelijk met de cafe’s op het naastgelegen Roode Steen en buurman Swaf. Een eigen keus. “Het werken moet wel leuk blijven. Met al die dronken lui is dat toch anders.”


To Top