Westfriesland

Bestemmingsplan Zevenhuis definitief

Start verkoop bedrijventerrein Zevenhuis

HOORN/WOGNUM – Het bestemmingsplan voor bedrijventerrein Zevenhuis is onherroepelijk geworden. De Raad van State stelde Milieudefensie op alle bezwaren in het ongelijk.

Milieudefensie was nog de enige partij die bezwaar maakte tegen de komst van bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn. De Raad van State stelt dat er voldoende onderzoeksrapporten zijn over de behoefte aan dit bedrijventerrein. De gemeenteraad heeft terecht groen licht heeft gegeven voor de aanleg van Zevenhuis.

Wethouder Aart Ruppert is blij met de uitspraak: “Het is goed dat alle bezwaren nu van tafel zijn. Ik ben blij dat we nu met onze partners Scholtens en Steenveste onbelemmerd verder kunnen gaan met de aanleg van bedrijventerrein Zevenhuis. We hopen begin 2014 de eerste bouwkavels op te leveren. Omdat ook de voorbereidingen voor de aanleg van de N23 (Westfrisiaweg) in volle gang zijn, staat dit nieuwe bedrijventerrein volop in de belangstelling. Er hebben zich al diverse bedrijven gemeld.”

Verder oordeelt de Raad van State dat er voldoende waarborgen zijn voor een goede landschappelijke inpassing van het bedrijventerrein. Ook verwerpt de Raad van State de stelling van Milieudefensie dat er vanaf de centrale waterpartij op het terrein geluidsoverlast zou ontstaan. Volgens de Raad van State is er ook geen grond voor de stelling dat het plan zou leiden tot onaanvaardbare gevolgen voor de verkeersdoorstroming, -veiligheid en geluidsbelasting op de Rijweg.


To Top