Westfriesland

Bezwaar ondernemers tegen coffeeshop Hoorn80 ongegrond

P1100817 (Medium)HOORN – B en W van Hoorn hebben conform het advies van de Commissie Bezwaarschriften het bezwaarschrift van ondernemers tegen de komst van een coffeeshop op de Neutronweg ongegrond verklaard. De commissie stelt dat het college de verschillende belangen goed heeft afgewogen.

Coffeeshop Blue Tomato aan de Neutronweg is sinds september 2013 open. Een eerdere poging van de bezwaarmakers om de komst van een coffeeshop op deze plek tegen te houden is gestrand. De bezwaarmakers hadden de rechtbank gevraagd om een verbod voor de coffeeshop om open te gaan. De ondernemers wilden niet dat de zaak open zou gaan voordat de Commissie Bezwaarschriften hun zaak had behandeld. Het verzoek om een verbod om open te gaan, heeft de rechtbank op 30 mei 2013 afgewezen. Op 18 juni 2013 zijn de bezwaren inhoudelijk behandeld door de Commissie Bezwaarschriften.

 Commissie Bezwaarschriften

De Commissie Bezwaarschriften constateert dat de gemeente bewust heeft gekozen voor spreiding in verband met mogelijke overlast. Ze constateert bovendien dat er bij de al bestaande coffeeshop aan de Dubbele Buurt tot op heden geen overlast wordt ervaren.

Volgens de commissie zijn er adequate afspraken gemaakt tussen de exploitant, gemeente en politie als het gaat om veiligheidseisen

To Top