Westfriesland

Bizzcounter uit Hoorn biedt ondernemers de basis om succesvol te ondernemen

HOORN – Uit onderzoek is gebleken dat de helft van de ZZP’ers aangeeft geen verstand te hebben van boekhouden. Ook komen zij in veel gevallen tijd te kort voor het bijhouden van de administratie. Van de ondervraagde ZZP’ers geeft 54% aan dat ze moeite hebben bij het opstellen van de balans. Maar liefst een op de drie ondervraagden geven aan dat zij de BTW-aangifte willen uitbesteden. Data afkomstig uit het persbericht van het Hoornse bedrijf Bizzcounter van Boris van Doesburg.

Administratie kost tijd

Een ZZP’ers is per jaar gemiddeld 80,4 uur bezig met de administratie. Het gebrek aan kennis en tijd zorgt er voor dat meer dan de helft van de ondernemers hulp overweegt. De hoge kosten die hier aan gekoppeld zijn zorgen er voor dat slechts 17% zijn administratie ook daadwerkelijk uitbesteed. Het uitbesteden van de boekhouding kost een ZZP’ers gemiddeld 171 euro per maand. En dit is veel geld. Om de ZZP’er een deel van deze administratieve zorgen te ontnemen zijn er een aantal online oplossingen.

Ontstaan bedrijf

Deze signalen werden ook opgevangen door twee jonge ondernemers uit Hoorn. En zo is Bizzcounter geboren. Van Doesburg: “Boekhouding wordt vaak onnodig lastig gemaakt. Daarvoor zou een eenvoudige, laagdrempelige en goedkope oplossing moet komen. Na een lange periode van ontwikkelen, luisteren naar ondernemers en intensief testen kunnen we die oplossing nu aanbieden.” Samen met een ontwikkelaar kwam Van Doesburg tot een online office waarmee ZZP’ers al hun administratieve-, verkoop, planning-, urenregistratie en marketing werkzaamheden kunnen verrichten.

Voor 10 euro per maand en een 30 dagen volledig gratis test periode zien zij mogelijkheden om in de markt van online administratie. Daarnaast helpt het Bizzcounter Service Team ZZP’ers gratis met het inrichten van hun administratie. Doordat het een online oplossing is kan de accountant altijd meekijken. Zo kan de ZZP’ers optimaal samenwerken met zijn accountant. Hierdoor wordt tijd en geld bespaard en wordt de kwaliteit van de boekhouding verhoogt.

Zaterdag 2 november 2013 in het radioprogramma Westfriesland in Bedrijf een interview met eigenaar Boris van Doesburg. Te horen vanaf 17.00 uur op Radio Hoorn.

To Top