Westfriesland

Block Hoorn sluit de deuren na verkeersmaatregelen

HOORN – De blauw oranje kleur van elektronicawinkel Block was jarenlang beeldbepalend op het Breed in Hoorn. Na ruim 20 jaar is besloten om de deuren te sluiten. De gewijzigde verkeerssituatie heeft de winkel de dag omgedaan.

“Het werd de laatste jaren in Hoorn steeds moeilijker”, zegt verkoopdirecteur Ed de Block tegen het NHD. “Sinds het nieuwe verkeerscirculatieplan is ingevoerd hebben we de omzetcijfers zien dalen. Klanten moeten met de auto een lastige route afleggen en kunnen moeilijk voor de deur komen. De plek wás perfect, maar het invoeren van eenrichtingverkeer is echt de boosdoener geweest.”

Wie nu de winkel bezoekt zal zien dat de winkel al bijna helemaal leeg is. Voor klanten met vragen is er een mededeling op de deur geplakt. Men kan voor service en reparaties terecht bij de andere filialen in Alkmaar en Schagen.

In hoeverre de economische situatie, toenemende concurrentie van electronica verkoop via internet of de komst van de Media Markt in Hoorn een rol bespeelde is niet bekend.


To Top