Westfriesland

Coffeeshop op Hoorn80 door aanwezigheid goed cameratoezicht

HOORN –  Een hectische dag voor de ondernemers op Hoorn80. Vandaag kregen zij te horen dat er een coffeeshop op hun bedrijfsterrein gaat komen. Ondernemersverenigingen reageerden woest en nu wordt ook de stap naar de rechter door de ondernemers een serieuze optie.

Het wrange van deze situatie is dat de burgemeester van Hoorn juist dit bedrijventerrein koos vanwege de aanwezigheid van cameratoezicht. De toezicht waarvoor de ondernemers zelf jaarlijks €250.000 moeten ophoesten.
Vanochtend werd bekend dat er een vergunning is afgegeven voor de vestiging van een coffeeshop op industrieterrein Hoorn ’80. De Hoornse Ondernemers Compagnie die spreekt namens de ondernemers op het industrieterrein, vindt de komst van de coffeeshop ‘een klap in het gezicht’ van de ondernemers aldaar. De grootste vrees is de angst op stijgende criminaliteit en overlast die kan volgen bij een coffeeshop.

RTVNH meldt op de website dat volgens een woordvoerder van het parkmanagement, de vier grootste vastgoedbezitters van Hoorn ’80 nu hun juridische mogelijkheden onderzoeken. De stap naar de rechter gaat er komen als de gemeente het besluit doorzet.


To Top