Westfriesland

College Medemblik op bezoek bij tulpenkwekerij Maatschap Kreuk

ANDIJK – Burgemeester Frank Streng en wethouder Kasper Gutter van de gemeente Medemblik hebben op maandag 7 januari een bezoek gebracht aan Maatschap Kreuk, Kadijkweg 19 in Andijk. Onder leiding van Niels Kreuk doet Maatschap Kreuk in tulpen: bollen en bloemen.

De collegeleden bekeken ook het nieuwe concept dat Maatschap Kreuk heeft ontwikkeld om tulpen aan te bieden aan de consument, namelijk ‘Het Buitenboeket’. Dit is een boeket van tulpen dat kant en klaar wordt geleverd in een speciaal ontwikkelde, weerbestendige vaas. Hierdoor hebben de tulpen een houdbaarheid van circa drie weken en kunnen buiten, bijvoorbeeld op de tuintafel staan.

Burgemeester Streng en wethouder Kasper Gutter krijgen uitleg bij Maatschap Kreuk.

Burgemeester Streng en wethouder Kasper Gutter krijgen uitleg bij Maatschap Kreuk.

Maatschap Kreuk investeert in kwaliteitsverbetering en in de vermindering van de energiebehoefte en de milieubelasting. Het bedrijf biedt de nodige werkgelegenheid: er is een vaste groep medewerkers die ‘s winter meehelpt. Daarnaast zijn er ongeveer 25 scholieren die bijna elke zaterdag en tijdens de vakanties meehelpen.

Ze namen onder meer een kijkje in de ingenieuze kas. Om de tulpen in de toekomst op een goede manier te kunnen laten broeien, heeft  Maatschap Kreuk geïnvesteerd in een speciale kas waarin de tulpen in drie lagen worden gebroeid. Het bedrijf past ook de nieuwe maatregelen uit Het Nieuwe Telen toe zoals buitenluchtaanzuiging, led-verlichting en het gebruik van laagtemperatuurketels. Maatschap Kreuk neemt deel aan de Tulpen Promotie Nederland en bereidt zich voor op de Tulpendag op zaterdag 19 januari a.s.

Ook in 2013 bezoeken de leden van het college van B en W regelmatig bedrijven en organisaties, ze streven ernaar maandelijks zo’n bezoek af te leggen. Zo blijven de collegeleden goed op de hoogte van de ontwikkelingen en wordt contact onderhouden met het bedrijfsleven.


To Top