Column van Otto

Column van Otto: Achterkant

ottowijnenZaterdag 14 december 2013 – Column van Otto: Achterkant

Gisteren zat ik weer eens in de trein en wat me dan altijd fascineert is het uitzicht. Als je dezelfde route vanaf de straatkant bekijkt ziet het er allemaal keurig uit. Maar kijk je vanaf de achterkant dan zie je alle rommel: een volgeladen erf met afgedankte auto’s, onduidelijke landbouwvoertuigen en veel wildgroei.

De graffity-spuiters onder de luisteraars weten het allang: juist vanuit de trein wordt veel naar buiten gekeken, want er is er maar ééntje die naar voren mag kijken!

Iets anders: sinds mijn oudste dochter uit de luiers aan het groeien is, is het telkens paniek als ze – het liefst vér van de auto met daarin standaard een potje – de alarmerend kreet slaakt: “Papa, ik moet plassen!”. Het leuke ervan is dat je daardoor op de raarste plekken op je knieën zit om je dochter een zo droog mogelijke toilet-sessie te bezorgen. Bijvoorbeeld in de winkel die je net bezocht. En daar zie je hetzelfde effect als bij die trein: de wc van de zo keurige winkel is “de achterkant”. Gevuld met allerlei objecten, niet altijd even schoon (en je ziet zo’n plek vrij goed als je zo laag zit…) en het handdoekje is soms een bio-chemisch experiment aan een haakje.

‘ Ik ga dus maar eens goed aan mijn eigen achterkant werken’

Thuisgekomen ben ik ook maar eens kritisch gaan kijken naar de toilet op mijn kantoor. Tot mijn schrik kom ik erachter dat die fraaie toiletrolhouder al twee jaar op montage ligt te wachten. En – ai – dat deurtje van de meterkast moet ook al sinds de verhuizing geschilderd worden…

Dit weekend ga ik dus maar eens even goed aan mijn eigen achterkant werken, vanaf volgend jaar zijn jullie welkom om kritisch te kijken!

Fijn weekend!

Otto

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/125078895″ params=”color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]


To Top