Column van Otto

Column van Otto: Als het water stijgt

Omdat we jarenlang in onzekerheid zaten over waar we zouden gaan wonen, was ik blij toen we begin 2012 eindelijk een plek vonden: Hoorn! Prachtig stadje! Mooi, aan het water. Natuurlijk zou ik het netwerk in mijn oude omgeving gaan missen, maar ik zou me storten in het verenigingsleven en hopla; dat netwerk zou er zómaar weer zijn.

Kort erna, vóór de zomer van 2012 kwam ik bij de Open Coffee bijeenkomst twee onderneemsters tegen die het initiatief hadden genomen om een ondernemersevenement te organiseren in Hoorn, in de schouwburg. Nu ben ik wel van de evenementen (daar verdien ik mijn brood mee) en ik ben groot pleitbezorger voor het Ondernemerschap (met hoofdletter O) dus ik bood mijn hulp aan en waarachtig; mijn bijdrage als spreker kon worden opgenomen. Ik zag mezelf al helemaal op de mooie grote podium staan; dat leek me wel wat!

laten we elkaar eens even lekker in de wielen rijden!

Maar enige tijd later kreeg ik bericht dat het event was afgeblazen: er zouden andere ondernemersclubs zijn geweest die het aan het boycotten waren!!

Ja, hallo! Dat is precies wat we nodig hebben in tijden van crisis: laten we elkaar eens even lekker in de wielen rijden! Laten we elkaar de successen maar flink misgunnen; dan komen we er wel! Kom nou toch!

Als Stad-aan-het-water zouden de Hoornse ondernemers toch vertrouwd moeten zijn met de uitspraak “Als het water stijgt, dan stijgen alle schepen”?!

Nee; dat viel me víes tegen. En natuurlijk: ik weet niet het naadje van de kous en misschien was er wel veel meer aan de hand. Maar feit blijft dat élk initiatief waarmee we Hoorn als sprankelende ondernemersstad kunnen profileren, toegejuicht en gestimuleerd moet worden! Ik van mijn kant draag mijn steentje in ieder geval graag bij! Want mán, wat had ik graag eens op de podium gestaan…

Otto

Otto@Westfrieslandinbedrijf.nl

 

 

 


To Top