Column van Otto

Column van Otto: De Directie stelt zich niet aansprakelijk.

ottowijnenZaterdag 21 september 2013: Column van Otto: De Directie stelt zich niet aansprakelijk.

Deze week ontving ik drie marketingbrieven: één van een lokale coach die haar diensten aanbood, één van een meisje uit de buurt dat zich als oppas opwierp en één van de oudercommissie van mijn dochters’ kinderdagverblijf.

Ik was vroeger altijd belabberd met spellen

Als ik zo’n brief ontvang, dan kan ik het niet laten. Ik MOET scannen op schrijffouten. Net als bij menukaarten. Als ik goed zoek – en dat doe ik dan ook altijd – dan vind ik altijd wel een “ertensoep”, een “stampot” of een “gratis bezorgt”. In dit geval viel het mee: de brief van de coach was tiptop, maar de oppasbrief bevatte een storende “t” op de plek van een “d” en de oudercommissie had blijkbaar moordplannen, ze wilde de leidsters gaan ver-assen! Dan moet ik toch altijd aan het crematorium denken…

Ik was vroeger altijd belabberd met spellen, tot ik op mijn HBO een docent trof die er bovenop zat en me – met pijn en moeite – net op dát niveau bracht, dat ik er nu constant op let. Ach, en dan nog gaat het ook bij mij wel eens fout; echt. Maar ik laat wel altijd iemand anders naar mijn teksten kijken! Soms lijkt het of de menukaart, folder, brief of – ook zoiets – de website in een dronken bui geschreven is en zonder revisie is verspreid!

“De directie stelt zich niet aansprakelijk voor het verlies van uw eigendommen”

En dan nog iets: blijkbaar accepteren we met z’n allen een schrijffout die overal voorkomt. Want bij elke garderobe, in elk restaurant hangt een ketser van een stijlfout. “De directie stelt zich niet aansprakelijk voor het verlies van uw eigendommen”. Nee! Natuurlijk niet! Die gaan echt niet een avondje bij elkaar zitten om zichzelf een potje aansprakelijk te gaan zitten stellen. Als ik mijn jas kwijt ben, dan stel IK de directie wel aansprakelijk! Duh!

Otto

 


To Top