Column van Otto

Column van Otto: Off day

ottowijnenColumn van Otto, zaterdag 5 oktober 2013 – Off day

Heb je dat ook wel eens? Zo’n dag dat je niét op stoom komt? Zo’n dag dat je denkt: “De koffie is stuk!”.  Dat had ik afgelopen dinsdag. Niéts kwam er uit mijn handen.

Misschien kwam het door de naderende herfst. Ik ben een zomermens. Dat dalende kwik doet mijn motivatie dalen!

Misschien kwam het door de drukte van vorige week. Veel fysieke inspanning: een boom uit de tuin gezaagd en naar de stort gebracht. Daarna met een speelhuis voor de kinderen in de weer en tussendoor twee intensieve optredens in Het Oosten Desch Landsch!

Misschien kwam het door de rust van de naderende weken: even nu geen boekingen, alleen productiewerk achter de computer voor de klussen van eind oktober.

Misschien kwam het door internet. Ik heb die off-day vooral on-line doorgebracht: de stómste plaatjes en filmpjes bekeken. Ik heb ze allemaal bezocht: Dumpert, WTF.nl, skoften.net, vkmag.nl en bigfun.be. Waarom? Ik heb géén idee… Vermaak? Afleiding? Entertainment?

De middenstanders onder u herkennen dit waarschijnlijk niet want die zijn de hele dag in het zicht van hun klanten, maar hoeveel zzp-ers zitten er zo ook wel eens bij? Hoeveel uren gaan er tijdens zo’n dag in lucht op? Wie heeft net als ik wel eens zo’n off-day?

Ik was ’s avonds zeer ontevreden over mezelf. Bah; wat was ik een nietsnut in mijn ogen. Gelukkig heb ik een begrijpende vrouw die me wees op wat ik in de afgelopen dagen allemaal wél had gedaan.

De woensdag daarna ging het een stuk beter: goed werkoverleg met mijn medewerkster, mijn zaken goed gepland, to-dolijsten afgewerkt en – hopla – de telefoon begon er spontaan van te rinkelen. 3 aanvragen! Zonder dollen! Heerlijk! Dat geeft weer nieuwe energie!

Het wordt een prachtige herfst!

Otto

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/114201278″ params=”auto_play=true” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

To Top