Westfriesland

Dezelfde koopzondagen voor bedrijventerreinen in Hoorn

Hof van Hoorn
Hof van Hoorn

Hof van Hoorn

HOORN – De gemeenteraad heeft recent besloten dat ondernemers op alle zondagen van het jaar hun winkel mogen openzetten. Voor veel bedrijven is dat een stap te ver. De kosten om elke zondag open te gaan zijn hoog en ook logistiek gezien, is het een behoorlijk belasting voor de bedrijfsvoering als geheel.

Deze collectieve afspraak is een initiatief van Ramon Rinkel, zelf ondernemer. “Met het aanstaande besluit voor een vrije openstelling op zondag heb ik de afgelopen weken actief contact gezocht met collega ondernemers. Er is nu veel onduidelijkheid en ondernemers hebben het idee ze open moeten als de buurman ook open gaat. Samen een zondag in de maand afspreken is dan slimmer,” aldus Rinkel.

Besloten is dat bedrijven o.a. op bedrijventerrein de Oude Veiling, Westfrisia en het Hof van Hoorn in 2014 elke laatste zondag van de maand geopend zullen zijn. Daarmee wordt het koopzondagen beleid van de Hoornse binnenstad gevolgd. Deze week zijn de gemaakte afspraken over de koopzondagen bevestigd.

Met de gemaakte afspraken wordt voorkomen dat de consument voor een gesloten deur komt te staan. Het ene bedrijf wel open en de ander weer niet, wekt alleen maar ergernis. Waren er in het verleden aparte koopmomenten voor de verschillende bedrijventerreinen, nu zijn de koopzondagen in heel Hoorn gelijk getrokken. Met name autobedrijven, meubelzaken en de keukenbranche zijn blij met de nieuwe regeling. ‘Het is goed voor het kwaliteitsniveau en de serviceverlening’, aldus een betrokkene. ‘En omdat de krachten nu worden gebundeld, biedt het mogelijkheden om met speciale attracties en evenementen deze koopzondag van een extra feestelijk tintje te voorzien’.

Uiteraard staat het ondernemers vrij om ook op andere zondagen open te gaan. Maar de grote meerderheid geeft aan zich aan de hieronder beschreven koopzondag data te gaan houden. ‘Heldere afspraken, die goed zijn voor alle partijen’.

Voor 2014 zijn dit de vastgestelde Hoornse koopzondagen

Zondag 26 januari
Zondag 23 februari
Zondag 30 maart
Zondag 21 april (2e Paasdag)
Zondag 27 april
Zondag 25 mei
Donderdag 29 mei (Hemelvaart)
Maandag 9 juni (2e Pinksterdag)
Zondag 29 juni
Zondag 28 september
Zondag 26 oktober
Zondag 30 november
Vrijdag 26 december (2e Kerstdag)
Zondag 28 december

(bron Weekblad Zondag, Hoorngids)


To Top