Westfriesland

Dinsdag meer duidelijkheid over Mulder Obdam verwacht

OBDAM – Het is de afgelopen dagen erg stil geweest rondom Mulder Obdam. “Als er nieuws is laten wij het direct weten,” laat woordvoerder Hanneke Tinor-Centi vrijdag nog weten aan deze redactie. Vandaag in het NHD een artikel met Peter Jongh Visscher de financiële rechterhand van eigenaar Jan Mulder. Hij verwacht op zijn vroegst dinsdag meer duidelijkheid over de toekomst van Bouwbedrijf Mulder Obdam. “We zijn nu nog met een aantal partijen in onderhandeling,” aldus Visscher zaterdag in het NHD.

Problemen ontstonden toen het bouwbedrijf leveranciers en personeel niet meer kon betalen. Volgens het artikel in het NHD komt dit doordat ING Mulder Obdam tot het laatste moment garantiestellingen op aanbestedingen en werken gaf, maar deze garantie werd in mindering gebracht op de kredietruimte.

Sinds bekend werd dat ING bank de bankrekening heeft geblokkeerd zijn het onzekere tijden voor het bouwbedrijf en de 150 medewerkers. Directeur Cor van Vliet vindt dat de ING onterecht meer zekerheden wil, waaronder het privé huis van Jan Mulder.

Het snelle faillissement en de daarbij gehoopte doorstart is er nog niet. Veel gesprekken vinden plaats. Met de ING, de directie en enkele overname kandidaten. Dinsdag dus wellicht meer nieuws.

Nieuws Mulder Obdam direct volgen?


To Top