Westfriesland

Discounter Action uit Zwaagdijk groeit flink door in 2012

ZWAAGDIJK – Action, de discounter uit Zwaagdijk blijft groeien ondanks of juist vanwege de crisis. In 2012 opende het 52 nieuwe winkel en daar komen er dit jaar nog 80 bij. Het totaal komt daarmee uit op 400 vestigingen. Volgens website z24.nl groeide de omzet over 2012 met 22 procent naar 873 miljoen. Het bedrijfsresultaat voor belasting was 99 miljoen. In totaal werkten er eind 2012 9400 mensen bij het bedrijf.

In 2011 werd het bedrijf na 18 jaar zelfstandigheid voor een half miljard verkocht aan investeringsmaatschappij 3i. Door deze overname werd het mogelijk om versneld meer winkels in Europe te gaan openen.

De groei in Europa verloopt goed. In 2012 opende Action haar eerste winkel in Frankrijk, wat al direct een groot succes is. Ook in Duitsland wil de discounter veder groeien. In deze twee landen ziet men potentie om duizenden winkels te kunnen openen.

Om deze groei verder mogelijk te maken opent het bedrijf uit Zwaagdijk een tweede distributiepunt in Zuid Limburg. Hier komen straks straks 600 mensen te werken die de winkels gaan bevoorraden voor België, Frankrijk en Duitsland.

Inmiddels is de ad interim aangetrokken ex-directeur van Maxeda Ronald van der Mark definitief aangetrokken. Ook is er een nieuwe financiële topman benoemd, Bert Cornelese, hiervoor werkzaam bij Koninklijke Ten Cate.

Bron: z24.nl


To Top