Westfriesland

Eigenaar kledingzaak zet beelden diefstal online (update)

ENKHUIZEN – Diefstal is een ernstig probleem in kledingwinkels. Kledingwinkel Hard Wear aan de Westerstraat in Enkhuizen probeert met het vrijgeven van video opnamen een mogelijke dief op de video te vinden. De beelden hebben als datum 28 augustus 2013 net na 14.00 uur.

Op de video die door de winkel op youtube is gezet is te zien hoe een groep jongeren de kledingzaak binnen lopen. De jongens hangen wat rond en het meisje uit de groep zoekt in de kledingrekken.

Update:

Inmiddels heeft de 14 jarige dader zich gemeld bij het politiebureau en de jas bij de winkel terug gebracht. Ondernemer Stan Köster heeft donderdagochtend toch besloten om aangifte te doen. De desbetreffende youtube video is niet meer beschikbaar. “Ik wil de persoon in kwestie niet voor het leven kwetsen met de beelden,” aldus Köster.

Het online zetten van video met beelden van een diefstal is qua privacy een grijs gebied. De politie heeft Köster aangegeven dat indien er duidelijk vermeld staat dat er videoopnames zijn en de beelden niet op de openbare weg gericht staan de beelden gebruik mogen worden.

Zaterdag 31 augustus rond 17.30 uur is een interview met Stan Köster te horen in het radioprogramma Westfriesland in Bedrijf op Radio Hoorn (105.8FM of www.radiohoorn.nl)

To Top