Westfriesland

Einde bouwbedrijf Ruitenberg en Oud per 1 mei 2013

GROOTENBROEK – Na bijna 34 jaar valt per 1 mei het doek voor bouwbedrijf Ruitenberg en Oud. Eerdere oplossingen om schulden bij crediteuren kwijt te schelden en het verdwijnen van 7 banen mochten niet baten. Per 1 mei worden de overige 21 medewerkers ontslagen.

“We hoopten dat de markt zou aantrekken,” aldus mede eigenaar Kem Veemstra in het NHD maandag. Kem Veenstra nam het bedrijf in 2000 met Theo Ruitenberg over van Sjaak Ruitenberg en Jan Oud. Het probleem is gelijk aan die van veel bouwers, de orderportefeuille is de afgelopen jaren flink teruggelopen. Tel daarbij op de niet alle klanten op tijd of het complete bedrag betaalden, wat weer problemen veroorzaakte bij onderaannemers en banken.

De laatste grote klus vindt nu plaats bij het nieuwe gezondheidscentrum in Enkhuizen. Dit cmplex wordt vrijdag opgeleverd waarmee het de laatste grote opdracht afgerond is en het werk op is. Zonder dit project was het einde zelfs al eerder geweest volgens Veenstra.

De beide directeuren werkten sinds juni 2012 aan een plan om het bedrijf voor te laten bestaan. Van twee directeuren zou alleen Theo Ruitenberg aanblijven en met totaal 11 mensen in afgeslankte vorm verder gaan. Helaas accepteerde de Rabobank de aandelen overdracht van Kem Veenstra een Theo Ruitenberg niet. Kem Veenstra nogmaals in het NHD: “We hebben met de bank afgesproken dat we de klus in Enkhuizen afmaken en per 1 mei stoppen.”

Vijf medewerkers hebben inmiddels al weer nieuw werk gevonden. Alle lopende werkafspraken tot 1 mei worden nog opgeleverd.

Video RTL Business Channel – Theo Ruitenberg 3:02 min.

Theo Ruitenberg praat hierin onder andere over de reorganisatie van 2011. Video is op 12 juni 2012 online gezet. Toen zal men nog niet vermoed hebben wat 2013 zou gaan brengen.

To Top