Westfriesland

Elephant Dental in Hoorn wordt Dentsply Prosthetics Benelux

Foto via www.elephant-dental.nl

Foto via www.elephant-dental.nl

HOORN – Elephant Dental aan de Verlengde Lageweg in Hoorn gaat haar naam wijzigen in Dentsply Prosthetics Benelux. Hierbij is de naam in lijn met de huidige eigenaar, Dentsply International.

Na een eerdere overname in 1994 door het toenmalige Degussa Dental (het tegenwoordige DeguDent) is Elephant Dental sinds oktober 2001 onderdeel van Dentsply International.

De commerciële Benelux divisie van Elephant Dental, bekend als aanbieder van tandtechnische oplossingen, heet per 1 februari 2013 dentsply Prosthetics Benelux. De organisatie beoogt hiermee de herkenbaarheid in de markt te vergroten en de communicatie met haar stakeholders te optimaliseren.

Screendump website_dentalsplyHet logo wijzigt en de huisstijl wordt afgestemd met die van het  moederbedrijf dentsply. Men geeft aan dat het wijzigen van de naam heeft geen gevolgen voor betalings- en leveringsvoorwaarden, omdat de juridische entiteit Elephant Dental B.V. blijft.

De nieuwe naam en huisstijl zorgen voor duidelijkheid en eenduidigheid in de communicatie naar stakeholders. Daarnaast is Elephant Dental al jaren onderdeel van dentsply: wereldwijd de grootste producent van tandheelkundige oplossingen. Met deze naamswijziging doet de nieuwe dentsply Prosthetics Benelux divisie recht aan het complete tandtechnische portfolio binnen dentsply en het netwerk van onderzoek- en productiecentra.

Binnenkort een interview met de directie over het bedrijf en de nieuwe naam in het radioprogramma Westfriesland in Bedrijf, het ondernemersprogramma elke zaterdagmiddag tussen 17.00-18.00 uur op Radio Hoorn.


To Top