Westfriesland

Energie Coöperatie West-Friesland officieel gestart als energiepartner MKB

HOORN –  De Energie Coöperatie West-Friesland (ECWF) start vandaag formeel als energiepartner voor het MKB in de regio. Het bedrijf Honing Metaal B.V. uit Zwaagdijk-Oost is vanochtend symbolisch als eerste aangesloten op energie (gas en elektra) die via de coöperatie wordt geleverd.

De ECWF is verrast door de grote belangstelling van het Midden- en Kleinbedrijf in West-Friesland om mee te doen en hoopt dat snel nog meer bedrijven zich aansluiten. “We maken een goede start, maar meer draagvlak is voor de continuïteit op de langere termijnnodig.”

ECWF-voorman Gerard Fit: “Ondernemers willen juist in deze tijd helderheid en transparantie als het gaat om energielevering.  Natuurlijk speelt geld ook een rol. Bedrijven willen zoveel mogelijk besparen op hun kosten.” Naast transparantie spreekt ook het streven naar verduurzaming steeds meer bedrijven aan.

logo_ECWF

De coöperatie richt zich op de ondernemingen (MKB) die zijn gevestigd op de West-Friese bedrijventerreinen, maar ook bedrijven die niet op deze terreinen zijn gevestigd, kunnen lid worden en profiteren van de voordelen.  ECWF is verheugd dat zich in enkele maanden tientallen bedrijven als lid hebben aangemeld. “Daarbij moeten we in ogenschouw nemen dat veel bedrijven vast zitten aan langjarige contracten en nog niet in de gelegenheid zijn om over te stappen. Het overstapmoment doet zich niet dagelijks voor.”

Initiatief en ambitie

De ambitie om “begin 2013” daadwerkelijk energie te gaan leveren, is met de start in februari ruimschoots behaald. Fit: “We wilden eerst zien of er voldoende draagvlak is. Dat bleek al snel, waardoor de initiatiefnemers – zijnde de Westfriese Bedrijvengroep (WBG) en de Hoornse Ondernemers Compagnie (HOC) – de coöperatie in juridische zin konden optuigen.” Mede door de gemeente Hoorn en de KvK Noordwest Holland zijn alle initiële kosten van de ECWF gedekt.

Eerste aansluiting

Op 12 februari is Honing Metaal  uit Zwaagdijk-Oost als eerste bedrijf door ECWF aangesloten op het energienetwerk. Honing Metaal is een gerenommeerde plaatwerkerij en fabrikant van luchtkanalen en toebehoren daarvoor. Zij zijn middelgrootte gebruiker van stroom en gas. Directeur Dirk Honing  zegt over zijn lidmaatschap van de ECWF: “De ECWF biedt mijn bedrijf de mogelijkheid onze energiehuishouding te verduurzamen terwijl wij direct meer dan 12% op onze huidige energierekening besparen. Ook het gegeven dat wij als ondernemers in West-Friesland dit met elkaar én voor elkaar zo kunnen regelen spreekt mij zeer aan.”

Meer informatie over de  Energie Coöperatie West-Friesland is te vinden op de website www.ecwf.nl


To Top