Westfriesland

Gereedschap Sneeboer uit Bovenkaspel in het luxe Harrods

OLYMPUS DIGITAL CAMERABOVENKARSPEL – Een echte Sneeboer hangt in één van vitrines van het luxe Warenhuis Harrods in Engeland. Jaap Sneeboer kan het zelf ook nog niet helemaal bevatten. Oh ja hij mocht ook over de rode loper bij een design event, Milan’s Salone del Mobile in Milaan.

In 2011 ontwierp Fins ontwerper Harri Koskinen een ‘S-tool’ bag. Een lichtgewicht, met de handgestikte leren tas voor tuingereedschap. Door het gebruik van een ijzeren frame kan hij op zijn zijkant ook gebruikt worden als kruk. Voor de tuingereedschappen kwam hij terecht bij Sneeboer, toen al bijna 100 jaar actief met handgemaakte ambachtelijk tuingereedschap. Deze set samen is te koop. Houd u vast, voor € 1199,-. Maar dan bent u één van 25 mogelijke kopers van dit limited edition S-tool bag by Harri Koskinen.

Wallpaper* Handmade is een magazine gewijd aan design van met de handgemaakte voorwerpen en zij besteden aandacht aan handgemaakte contemporary design. De blad verzamelde diverse ervaren en talentvolle designer voor een expo van hun werk. Dit jaar tijdens Milan’s Salone del Mobile werd deze set gepresenteerd, een mooie reclame voor Sneeboer.

Sneeboer_harrodsDeze collectie maakt nu vanaf 4 oktober de reis naar Londen in het luxe warenhuis Harrods, waar Wallpaper* Handmade samen met Jaguar diverse handgemaakte designer voorwerpen stijlvol presenteerd. En zo hangt daar in één van vitrines naast voorwerpen ontworpen door Hermès, Alfredo Häberli, Harry Winston, Konstantin Grcic, Isay Weinfeld, Paul Cocksedge, Michael Anastassiades, the late David Collins, Barber Osgerby, Brioni, Naoto Fukasawa, Louis Vuitton, Sam Hecht en Poltrona Frau de hand tuingereedschap tools van Sneeboer.

“Er komen nog meer hele leuke dingen aan, maar daar mag ik echt nog niks over zeggen,” aldus een duidelijke trotse Jaap Sneeboer. “De ene is twijfelachtig de andere zal vanaf 2014 te zien zijn.”  Mocht u denken dat niemand die tas voor € 1199,- gaat kopen? “Er zijn er al vier verkocht. Een Jappanner kocht er twee.” Wat is de de volgende stap, we wachten het af.

Zaterdag 2 november vanaf 17.00 uur een uitgebreid interview met Jaap Sneeboer in het ondernemersradioprogramma Westfriesland in Bedrijf op Radio Hoorn.

To Top