Westfriesland

Gratis overvaltrainingen voor ondernemers Stede Broec

Bijeenkomst_Laat_je_niet_overvallen_Hoorn_en_Alkmaar_vol

Bijeenkomst_Laat_je_niet_overvallen_Hoorn_en_Alkmaar_volSTEDE BROEC -De gemeente Stede Broec biedt op maandag 25 november (update: vol geboekt) en maandag 16 december 2013 gratis overvaltrainingen aan voor ondernemers en hun personeel. De gemeente organiseert dit samen met het samenwerkingsverband Samen Veilig Ondernemen. Deelnemers leren in drie uur tijd hoe ze het beste kunnen handelen tijdens een overval. Zij leren een overval en de voorbereiding ervan te herkennen en krijgen tips welke maatregelen zij zelf kunnen nemen om een overval te voorkomen.

Ondernemers en hun personeel zijn nog te vaak het slachtoffer van overvallen. Met niet alleen financiële, maar vooral emotionele schade tot gevolg. Dit heeft een grote impact op de slachtoffers met vaak jarenlange psychische klachten.

Voor wie?

De training bestaat uit een praktijk- en theoriegedeelte en is vooral bestemd voor ondernemers en personeel die dagelijks omgaan met contant geld en waardevolle materialen. De gratis training is tevens geschikt voor slachtoffers van een overval. Ze krijgen informatie welke hulpinstanties er voor hen zijn en hoe zij moeten handelen na een overval.

Tijdens de training worden praktijksituaties gesimuleerd met behulp van een acteur om onder druk van een overval te kunnen handelen. Ook het beheer en het structureren van geldstromen komen aan bod. De ondernemer krijgt daarbij praktische tips om de kans op een overval op de privéwoning te verkleinen.

Ondernemers kunnen zichzelf en hun personeel aanmelden voor de overvaltraining via de website: www.samenveiligondernemen.nl/trainingen. De trainingen beginnen om 19.00 en duren tot 22.00 uur en vinden plaats in het gemeentehuis.

Hoorn

De gemeente Hoorn organiseert een zelfde training voor Hoornse Ondernemers op 19 november 2013.

Update:

De training van 25 november is inmiddels vol.

To Top